Nicoleta Micu, HAIRSTYLIST: ” Eu cred că viitorul aparține celor care cred în frumusețea viselor lor.”

Nicoleta Micu, hairstylist: „Anul acesta se poartă foarte mult coafurile neglijente, împletiturile sau coafurile care par a fi împletite.”

   Pentru a afla care sunt secretele unui hairstylist de succes dar și ce se poartă anul acesta, vă invităm să citiți întregul interviu acordat de inconfundabila Nicoleta Micu, o excepțională „stilistă” a podoabei capilare.

Pentru a afla care sunt secretele unui hairstylist de succes dar și ce se poartă anul acesta, Alexandra Putanu vă invită să citiți întregul interviu acordat de inconfundabila Nicoleta Micu, o excepțională „stilistă” a podoabei capilare.

Alexandra P:  De unde a venit această înclinație pentru hairstyle?

Nicoleta Micu: Nu am avut o sursă anume, probabil că mama mea mi-a transmis în prima fază această afinitate către tot ce este frumos, ea fiind o femeie foarte cochetă și în timp aceasă atenție acordată aspectului fizic a devenit o pasiune și o dorință de a reflecta și în clientele mele o strălucire a frumuseții lor.

Alexandra P: De la ce vârstă v-ați dat seama că asta trebuie să faceți toată viața?

Nicoleta Micu: De la o vârstă destul de fragedă, cred că eram în clasele primare când deja îmi exprimam dorința de a deveni hairstylist, deși pe atunci nu înțelegeam prea multe despre această frumoasă meserie. Cert este că acum am sentimetul că am știut acest lucru dintotdeauna.

Alexandra P: Cât de esențială este răbdarea în această meserie?


Nicoleta Micu:  Foarte esențială, printre cele mai esențiale calități chiar. Spun calitate pentru că eu am dobândit această calitate pe parcurs, lucru care nu a fost tocmai ușor pentru o persoană efervescentă si nerăbdătoare. Este esențială atât pentru evoluția profesională cât și pentru a primi roadele muncii depuse.

Alexandra P: Ce avantaje are un hairstylist în comparație cu un om obișnuit? Dar dezavantaje?


Nicoleta Micu: Cred că cel mai mare avantaj al celor care urmează această meserie este faptul că ai posibilitatea de a-ți plăti facturile  din pasiunea ta.  Desigur, pentru acest lucru este nevoie de multă munca si perseverență dar cel mai important este că faci acestă munca de drag, cu iubire si pasiune.Unul din dezavantaje poate fi  considerat acela că în această meserie este absolut necesar cel puțin până la un anumit nivel, să îți sacrifici timpul. Mai ales în zile de sărbătoare, weekenduri sau perioade de vacanță. Practic, dacă esti hairstylist vacanțele tale nu o să fie niciodată în aceeasi perioadă cu cele ale celorlalți oameni. Și nici weekendurile.

Alexandra P: Ce trucuri ne puteți învăța despre hairstyle?

Nicoleta Micu: Despre asta aș putea vorbi la infinit, însă o să punctez anume un aspect pe care îl consider necesar să îl dezbatem. Și anume clătirea părului. Cred că majoritatea femeilor neglijează acest aspect atunci când se spală pe par acasă, lucru care afectează în mod cert starea de după spălat a părului. Este foarte frecvent întalnită această neacordare de timp a clătirii părului, fapt care ar trebui să dureze în mod normal tot atât cât durează și spălatul părului.

Alexandra P: Dacă nu v-ați fi născut cu acest dar, v-ar fi plăcut să fiți…

Nicoleta Micu: PR sau actriță.

 Alexandra P: Mai aveți timp să vă ocupați și de altceva?


Nicoleta Micu: În acest moment al stadiului meu de dezvoltare, nici nu ar fi cazul să mai am timp de altceva, cariera fiind acum o prioritate pentru mine.

Alexandra P: Care sunt trendurile în privință de hairstyle pentru anul acesta?


Nicoleta Micu: În registrul culorilor naturale se poartă nuanțe de bej sau maron iar pentru cele indraznețe culorile pastelate. Iar în materie de coafuri, anul acesta se poartă foarte mult coafurile neglijente, împletiturile sau coafurile care par a fi împletite.

Alexandra P: Ce sfaturi le dați celor care doresc să vă urmeze meseria ?

Nicoleta Micu:  Să își urmeze visul. Eu cred că viitorul aparține celor care cred în frumusețea viselor lor. Și să nu renunțe chiar dacă este dificil uneori, chiar dacă este obositor și chiar dacă uneori entuziasmul dispare, să continue să creadă în talentul lor și în măreția de a reuși să ajungă acolo unde și-au propus.

 Alexandra P: Pentru că se apropie 8 martie, ce sfaturi de hairstyle le-ați putea sa femeilor care se pregătesc să celebreze acest eveniment?

Nicoleta Micu: Pentru ziua de 8 martie și în general pentru această primavară se poartă coafuri lejere, bucle mari și aerisite care dau un aspect cât mai natural și o senzație de genul “I woke up like this”.

Alexandra P: Care este cea mai mare aspirație pe care o aveți din punct de vedere profesional?

Nicoleta Micu: Momentan nu vreau să îmi setez o limită anume. Mă bucur la maximum de acest parcurs minunat, cu fiecare realizare,  cu fiecare lucru nou pe care îl învăț, cu fiecare zi în care simt că evoluez și las oportunitațile să apară în viața mea.

Alexandra P: Ne-ați putea spune care este cea mai mare realizare a dvs.  de până acum?


Nicoleta Micu: Cea mai mare realizare de până acum este faptul că mi-am obținut calitatea de trainer, lucru pentru care am muncit foarte mult .

Alexandra P: Sunteți preferata multor personalități precum Maria Andreea Vârlan, Malvina Cservenschi etc. Ce considerați că aveți dvs. în plus față de alți hairstyliști ?

Nicoleta Micu: Cred că unul din motivele pentru care sunt preferata multor personalități este discreția.

Articol realizat de: Alexandra Putanu

Pentru: Revista Babilon

Categorii Hairstyle
%d blogeri au apreciat:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close