Andrei Xmas, VLOGGER: „Aș intra în TV dacă ar fi o șansă, dar nu aș renunța la online niciodată.”

Cunoscut după prestația sa ireproșabilă pe care a avut-o la iUmor, Andrei Crăciun (Xmas) a acceptat invitația noastră de a vorbi despre cum reușește să îmbine magia cu vlogging-ul. În prezent are peste 31k de abonați pe canalul său de youtube și este apreciat pentru „schițele” pe care reușește să le creeze, dar și pentru numerele incredibile de magie pe care le realizează, având o experiență de peste 9 ani în iluzionism și fiind remarcat de multe personalități precum:

– Mikey Haș, vlogger „E super tare. Trebuie neaparat să-l vedeți. Merită.”

– Andi Moisescu, personalitate TV: „Băi, las-o ‘ncolo!”

– Sandra Izbașa, gimnastă, dublă campioană olimpică: „Fiecare moment m-a impresionat la maxim.”

– Tobi Ibitoye: ” A fost un show extraordinar. A fost incredibil.”

Pentru a afla care sunt secretele unui creator de conținut de succes, vă invităm să citiți interviul realizat de Alexandra Putanu pentru Revista Babilon.

Alexandra Putanu: Cât de mult te-au ajutat studiile în ceea ce faci acum?

Andrei Xmas: Deloc. Am învățat singur tot ceea ce folosesc în viața de zi cu zi, ironic, când nu îmi plăceau cursurile de la facultate.

Alexandra Putanu: La ce vârstă ți-ai dat seama că ai o înclinație pentru magie?

Andrei Xmas: 19 ani. Eram plictisit de Automatică și Calculatoare. Am fost curios de mic, înțelegeam cum se fac anumite efecte, dar nu am făcut până în anul 1 de facultate.

Alexandra Putanu: Care este momentul care ți-a schimbat viața?

Andrei Xmas: Momentul în care am reușit să îmi fac vreo 20 de colegi să se bucure cu un efect de magie îmi este drag… un singur moment care să îmi schimbe viața nu cred că există.

Alexandra Putanu: Dacă nu ai avut această înclinație spre online, ți-ar fi plăcut să fii…

Andrei Xmas: Copywriter

Alexandra Putanu: Cât timp îți ia să gândești un sketch/ material pentru youtube ? Sunt anumiți pași pe care un creator de conținut trebuie să îi respecte pentru a avea un video de calitate?

Andrei Xmas: Depinde. Am momente când scriu o schiță în 5 minute și am momente în care o scriu în 2 ore… depinde de cât de mult îmi distrag atenția. Da. Sunt prea mulți pentru a fi explicați într-un interviu. Citiți „Story de Robert McKee”.

Alexandra Putanu: Ce visai să devii in copilărie?

Andrei Xmas: Arhitect. M-am răzgândit și mă bucur.

Alexandra Putanu: Care este cea mai memorabilă apariție a ta la TV?

Andrei Xmas: Personal, momentul meu preferat e cel care mi s-a stricat microfonul live la Românii au talent, în semifinală. Știind că am trecut peste aia, pot trece peste mai multe.

Alexandra Putanu: Ce trebuie să stea în spatele unui youtuber de succes?

Andrei Xmas: Muncă și răbdare. Sau cancan și scandal… depinde ce înseamnă succesul pentru tine.

Alexandra Putanu: Care este cheia succesului pentru tine? Cum reușesc videoclipurile tale să atingă un numar atât de mare de vizualizări?

Andrei Xmas: Nu știu exact. Unele sunt bune, unele nu sunt. Cred că am noroc cu unele. Deși sunt principii pe care încerc să le respect – vezi titlul cărții de la întrebarea cinci.

Alexandra Putanu: Ce sfat le dai celor care își doresc să devină creatori de conținut, ca tine?

Andrei Xmas: Să se descurce singuri. Toți oamenii de succes fac asta. Există totul explicat pe net. Dacă știi engleză e mult mai ușor.

Alexandra Putanu: Spune-ne ceva ce nu știm despre tine.

Andrei Xmas: Mânânc mult, deși sunt slab.

Alexandra Putanu: Dacă ți s-ar oferi o oportunitate de a intra în televiziune, ai accepta-o ?Ai renunța la online pentru TV?

Andrei Xmas: Da, aș intra în TV dacă ar fi o șansă, dar nu aș renunța la online niciodată.

Alexandra Putanu: Cât timp petreci în fața televizorului, în comparație cu timpul pe care îl petreci în fața online-ului?

Andrei Xmas: În fața televizorului nu petrec timp. Stau tot timpul online.

Alexandra Putanu: Care este părerea ta despre situația actuală a televiziunii?

Andrei Xmas: Din câte văd, televiziunea își dă seama că online-ul e viitorul și își urcă majoritatea clipurilor pe net – văd asta cu emisiuni de la PRO TV și de la Antena 1. Sunt sigur că ăsta va fi trendul în continuarea și majoritatea se va muta online.

Alexandra Putanu: Care este relația ta cu oamenii care te urmăresc și te admiră?

Andrei Xmas: Încerc să fiu foarte activ în comentarii, atât cu oamenii care mă admiră, cât și cu oamenii care nu mă plac. Încerc să fiu respectuos cu toată lumea, deși personal nu sunt atașat nici de cei care mă urăsc și nici de cei care mă susțin. Cred că asta e o atitudine care e sănătoasă, fiindcă nu îmi voi lua fericirea din exterior.

Alexandra Putanu: Unde te vezi peste 10 ani?

Andrei Xmas: Nu știu. Sper că voi fi la fel de harnic și la fel de curios. Vreau să fac niște lucruri, dar vreau să le fac anul ăsta, nu peste 10. Mă gândesc apoi.

Alexandra Putanu: Dacă ar fi să schimbi ceva în industria vloggingului, ce ai schimba?

Andrei Xmas: Nimic. Vreau să las oamenii să fie liberi să se exprime. Nu trebuie să aibă nimieni așteptări de la nimeni și nici pretenții. Cât timp ne distrăm făcând asta, e perfect.

Interviu realizat de: Alexandra Putanu

Pentru: Revista Babilon

Categorii Vlogging
%d blogeri au apreciat:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close