Gabriela Marin, Cronica Cârcotașilor: ” Pentru că ne apropiem de 20 de anișori, în fiecare ediție vom avea câte un moment care să ne amintească de vremurile trecute și de cât de tineri eram.”

Din 6 martie „Cronica Cârcotașilor” revine la Prima TV cu sezonul numărul 39. Așa cum ne-am obișnuit de atâția ani, aici o putem urmări săptămânal pe inconfundabila actriță Gabriela Marin, unul dintre personajele fără de care emisiunea nu ar mai avea farmec. Ieri am asistat la filmările pentru noul sezon „Cronica Cârcotașilor ” iar aici am surprins-o pe Gabriela și de această dată într-o ipostază incredibilă, pe care o veți putea urmări în această seară la Prima TV. Până atunci vă invit să citiți mai jos întreg interviul oferit în exclusivitate de către aceasta.

Alexandra Putanu: Cât de mult te-au ajutat studiile superioare în construirea artistei de astăzi ?

Gabriela Marin: Facultatea de teatru m-a ajutat să lucrez cu emoțiile, să mă antrenez în permanență în sensul ăsta, să cunosc niște colegi care mi-au devenit prieteni pe viață și o persoană minunată, doamna mea profesoară de actorie Lucia Mureșan, care ne-a învățat că trebuie să fim la fel de sinceri pe scenă ca și în viață.

Alexandra Putanu: Ești consacrată pentru interpretările ireproșabile pe care le ai în fiecare ediție de „Cronica Cârcotașilor”. Câtă muncă se ascunde în spatele acestor scenete?

Gabriela Marin: Pentru toate personajele pe care le interpretez mă documentez înainte. Caut în primul rând ticuri în vorbire, moduri de exprimare, particularități prin care s-ar distinge. Urmează munca de la repetiții cu regizorul Silviu Iliuță și colegii, iar apoi dubla câștigătoare. Ambiția mea este să fie doar una, dar nu-mi iese decât în 90% din cazuri.

Alexandra Putanu: De la ce vârstă ai remarcat că ai această înclinație artistică?

Gabriela Marin: De când eram mică și îi făceam pe ai mei să râdă în casă. Apoi, în tren când mă duceam la bunici, mi-a zis un regizor bătrân că ar trebui să mă fac actriță. Îi cântasem și dansasem două ore în continuu. Practic îi făcusem program de “varietăți”. Și atunci mi-a venit ideea. Dar nu eram foarte sigură dacă să mă fac actriță pentru că pe atunci dansam și mă gândeam că voi ajunge și o mare balerină.

Alexandra Putanu: Ești la Prima TV de mulți ani. Îți mai amintești care a fost prima ta apariție la TV și cum au decurs lucrurile pe atunci?

Gabriela Marin: N-am s-o uit niciodată. Prima mea apariție a fost și live. Atunci când am intrat în echipa Cronicii, Șerban tocmai se hotărâse ca emisiunea să fie trasă în regim de live. Din păcate n-a fost așa decât un sezon, dar emoții așa mari ca la prima mea apariție n-am mai avut de atunci și nici până atunci nu avusesem niciodată, pe nicio scenă și nici în fața vreunei camere. Mă gândeam doar la milioanele de oameni care se uită în momentul ăla fix la mine. Parol. Era ziua Caragiale.

Alexandra Putanu: Ai jucat în numeroase piese de teatru. A fost visul tău din copilărie să ajungi pe marile scene?

Gabriela Marin: Atunci când am realizat că meseria de actriță le însumează pe toate și pot și să cânt și să dansez și să joc, toate în aceeasi piesă… atunci am știut, în sfârșit, că ăsta e drumul.

Alexandra Putanu: Care este povestea care te-a adus la Prima TV?

Gabriela Marin: Puștiu de la Cronică m-a plăcut într-un rol episodic pe care l-am avut la un moment dat la Prima Tv. Pe atunci el și filma acolo. Mi-a luat numărul de telefon și m-a sunat, atenție! după un an :)) ca să mă invite la casting la Cronică. M-am dus, am luat castingul și de atunci au trecut 8 ani.

Alexandra Putanu: Până acum am vorbit de prima ta prestație la televizor. Dar despre prima ta prestație pe scenă ce ne-ai putea spune?

Gabriela Marin: Prima prestație pe scenă ca actriță profesionistă a fost la Teatrul foarte Mic în spectacolul de licență, “Gâlcevile din Chiogia” de Carlo Goldoni. A fost plină de emoție amestecată cu bucuria de a fi în sfârșit pe scena unui teatru. Și tot atunci am dat și primul autograf la finalul piesei. 🙂

Alexandra Putanu: Cum reușești să îți stăpânești emoțiile pe scenă?

Gabriela Marin: După câțiva ani de experiență realizez că am atâtea alte chestii la care trebuie să mă concentrez când sunt pe scenă, că nu pot să pierd timpul cu emoțiile. Și aici mă refer la emoțiile distructive, alea care îți taie respirația, nu la cele constructive, care te ridică de la pământ.

Alexandra Putanu: Care a fost marele tău vis din copilărie?

Gabriela Marin: Să câștig un Oscar ca să-l impresionez pe Leonardo DiCaprio.

Alexandra Putanu: Ce îți place să faci mai mult? Teatru pe scenă sau actorie în fața camerelor de filmat?

Gabriela Marin: Ambele în aceeași măsură, cred.

Alexandra Putanu: Cum este Gabriela cea din spatele cortinei și a camerelor de filmat?

Gabriela Marin: O persoană optimistă dar prea sensibilă. Defect profesional. Sau binecuvântare. Depinde cât de adânc privești lucrurile.

Alexandra Putanu: Care sunt calitățile ce trebuie să definească o bună actriță?

Gabriela Marin: Inteligența, simțul umorului, cel ludic, studiul, perseverența, pasiunea.

Alexandra Putanu: Dacă ar fi să alegi între teatru și televiziune, ai prefera…

Gabriela Marin: Nu m-aș limita doar la una din ele.

Alexandra Putanu: Care a fost cel mai dificil rol pe care a trebuit să îl joci? Dar cel mai amuzant?

Gabriela Marin: Sherry din “Independence” mi-a declarat niște furtuni interioare greu de uitat. Și Oana Zavoranu într-o scenetă unde prezenta “Vrei să fii milionar”. Cred că am tras 20 de duble atunci pentru că efectiv nu mă puteam opri din râs. Așadar cel mai greu rol a fost în teatru și cel mai amuzant a fost în televiziune.

Alexandra Putanu: Luna aceasta începe „Cronica Cârcotașilor”, sezonul cu numărul 39. Cu ce ne mai surpinzi și de această data?

Gabriela Marin: Sezonul acesta Cronica vine cu o nouă rubrică, într-adevăr. Pentru că ne apropiem de 20 de anișori, în fiecare ediție vom avea câte un moment care să ne amintească de vremurile trecute și de cât de tineri eram. “Rubrica Nostalgia” :))

Alexandra Putanu: Cât de mult timp petreci la repetiții?

Gabriela Marin: Depinde cât timp avem la dispoziție până scoatem premiera. În facultate țin minte că stăteam până la 12 noaptea ca să repetăm pentru examenul de la actorie. Nu știi când trece timpul pentru că e o meserie pe care o faci din plăcere și cu sufletul.

Alexandra Putanu: Care a fost cea mai frumoasă amintire petrecută pe platourile de filmare?

Gabriela Marin: Sunt mai multe. Când filmam scenetele cu toată echipa la Castel Film. Râdeam ore întregi, câteodată și fără motiv, cum îmi place mie.

Alexandra Putanu: Cum decurge o zi normală din viața Gabrielei Marin?

Gabriela Marin: Fiecare zi e diferită și dacă nu e diferită încerc să o fac.

Alexandra Putanu: De aproape 19 ani „Cronica Cârcotașilor ” se difuzează la Prima TV. Care crezi că este cheia succesului pentru o asemenea emisiune? Cum de a rezistat atâția ani?

Gabriela Marin: A fost genul de emisiune pe care lumea și-a dorit să o vadă la televizor. O emisiune care taxează incultura, prostia, dar care o face într-un mod amuzant. Divertisment inteligent. Eram un popor de cârcotași și înainte, dar până la Cronica mulți încă nu știau că se numesc așa. Și toate astea i se datorează lui Serban Huidu care a avut curajul să facă un lucru așa frumos, controversat, dar de calitate.

Alexandra Putanu: O altă mare pasiune a ta este dansul. Povestește-ne cum reușești să îmbini actoria cu dansul.

Gabriela Marin: Spuneam că pentru a fi actriță, ideal ar fi să le poți face pe toate. Muzică, dans, expresivitate, dicție impecabilă, asta înseamnă a fi un actor complet. Am avut de câteva ori ocazia să joc în musicaluri și atunci m-am simțit întregită ca artist. Iar dansul rămane prima mea iubire.

Alexandra Putanu: Care este categoria de public care te oprește pe stradă pentru a-ți lua un autograf?

Gabriela Marin: Din fericire, nu e o categorie anume. Sunt oameni de toate vârstele

Alexandra Putanu: Dacă nu te-ai fi născut cu această înclinație, ți-ar fi plăcut să fii…

Gabriela Marin: Modistă. :))

Alexandra Putanu: Unde te vezi peste 10 ani?

Gabriela Marin: Viitorul nu există pentru mine. Și nici trecutul. Singurul lucru cu care pot “lucra” este prezentul. Așa că nu-mi fac planuri în avans.

Alexandra Putanu: În prezent unde te mai putem admira, în afară de Cronică?

Gabriela Marin: Pe 24 martie la Sala Dalles în “Joaca de-a eroii” și foarte curând într-o comedie care va da peste cap cursul normal al teatrului românesc. Voi anunța totul pe pagina mea de facebook dar și pe contul de instagram, când va sosi momentul.

Interviu realizat de Alexandra Putanu Pentru Revista Babilon

Facebook: Alexandra Putanu

Facebook: Gabriela Marin

Categorii Prima TV
%d blogeri au apreciat:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close