Emilia Darie – românca cu un succes imens pe Tik Tok, aplicația care a făcut ravagii în întreaga lume

Pe 27 februarie a avut loc la Sala Dalles din București, Social Media Summit 2019, evenimentul care i-a adus la un loc pe toți cei care activează în domeniul social media și care sunt interesați și pasionați de noile tendințe din această industrie. Printre speakerii care au urcat pe scenă s-au enumerat nume precum David Saranga, ambasadorul Israelui în România, Virginia Oțel, Communication Leader la Garanti Bank, Alexandra Caciur, Cristian Manafu, Emilia Darie, creator de conținut, George Man, Managing Partner la Creative Market, Ioana Sigaretu, Corporate Communication Manager la Samsung Electronics România, Vali Pintilescu, director de dezvoltare la TraLaLa & LooLooKids, Irina Rimes, cântăreață și compozitoare, Simona Suman, Ionuț Cojocaru, Roxana Ionescu, și Teodora Pătrăuceanu.

BeautyPlus_20190227230611413_save

În cea de-a doua treia parte a evenimentului a avut loc dezbaterea influencerilor: Online Stars vs. Vedete, în care două echipe bine pregătite au trebuit să ofere argumente și contra-argumente pentru fiecare din cele două domenii. Dezbaterea a fost moderată de Radu Atanasiu. Echipa pro Online Stars a fost formată din Marian Ionescu, Videoblogger, Mariciu, Monica Jitariuc, Managing Director, MSLGROUP The Practice, Adrian Păsărică, Head of Marketing, Orkla Foods România, iar Echipa pro Vedete a fost alcătuită din nume precum Alin Stoica, Social Media Manager, Global Records, Lavinia Chican, Senior Partner, McCann PR, Ștefan Ilin, Marketing Manager Mass Market, L’Oréal. Competiția a fost câștigată de echipa Online Stars. Unul dintre cele mai așteptate momente a fost cel al celebrei cântărețe Irinei Rimes, care a vorbit despre cât de importantă este promovarea pe instagram în domeniul în care activează din 2016 până acum. Întreg discursul cântăreței poate fi urmărit chiar aici. Seara s-a încheiat cu gala Biz Social Media Awards 2019, prima ediție.

BeautyPlus_20190227125216372_save

Emilia Darie, o creatoare de conținut de succes în vârstă de 20 ani a fost speaker-ul care a ținut să ne vorbească în cadrul acestui eveniment despre cea mai nouă aplicație apărută în social media, care a făcut ravagii în întreaga lume. Este vorba despre TikTok, aplicația prin care se pot crea filmulețe amuzante de maximum 15 secunde. TikTok a fost cea mai downloadată aplicație din lume pe AppStore în prima parte a anului 2018 și se pare că este într-o continuă extindere. Emilia Darie este una dintre creatoarele de content Tik Tok care a ajuns la un număr 118,7k de urmăritori pe această aplicație. Tânăra a reușit să impresioneze oamenii prin filmulețele amuzante pe care le creează, ajungând în prezent să aibă un număr de 11,2 de followeri pe contul său de instagram. Cum a ajuns Emilia la un asemenea succes în online, veți afla în interviul de mai jos, pe care vă invităm să îl citiți.

20190227_124214.jpg

Alexandra Putanu: Care este povestea care te-a făcut creator de conținut pentru aceasta aplicatie?

Emilia Darie: Eu am descoperit această aplicație în 2015, am văzut un videoclip pe instagram. Fiind în perioada adolescenței, eram atrasă de tot ce era în trend. Pentru că era la modă am spus că vreau și eu să fac. La început nu postam foarte des, o făceam foarte rar. Pe atunci nu era foarte cunoscută aplicația și nu puteai să crești foarte mult. Nu am stat să mă implic foarte mult în acea perioadă. Apoi am venit aici, în București, la facultate și aveam nevoie de ceva care să mă desprindă de tot ce făceam. Mi se părea că viața mea devenise monotonă cu facultatea, având în vedere că sunt la Management, în anul 3. De anul trecut am început să postez, am văzut că oamenii erau din ce în ce mai interesați de ceea ce postez eu. Țin minte că videoclipul care a devenit viral era dintr-o comedie românească. Pentru că videoclipurile mele erau apreciate, am tot continuat să postez, plus că ai parte de o mare satisfacție în momentul în care vezi că ești apreciat pentru munca pe care o depui. Nu pierdeam puțin timp, stăteam o oră, maxim 2 să fac un videoclip nou, dar o făceam din pasiune. Nu am început să o fac doar pentru a obține faimă sau a câștiga urmăritori. Și în continuare, o fac pentru că îmi place.

Alexandra Putanu: În opinia ta, cât de activ trebuie să fie pe rețelele de socializare un astfel de creator de conținut?

Emilia Darie: Foarte activ, zi de zi sau ar trebui să postezi măcar de 4-5 ori pe săptămână. Dacă nu postezi foarte des oamenii pot să te uite. Dacă nu ești acolo și nu apari tot timpul, aceștia nu mai sunt atât de interesați de conținuturile pe care le postezi.

Alexandra Putanu: Dacă ar fi să alegi între Facebook, Instagram și YouTube, ce ai prefera? Unde îți petreci mai mult timp?

Emilia Darie: Pe Instagram îmi petrec foarte mult timp din viață. Cum mă trezesc, deschid instagramul. Iar acum recent, mi-am deschis și aplicația Tik Tok, sunt activa și pe Tik Tok și pe Instagram. Aceste 2 aplicații sunt cele mai utilizate din telefonul meu. Nu prea folosesc Facebook-ul. De obicei intru ca să văd ce noutăți mai sunt, ce au postat prietenii etc. Nu sunt foarte activă pe facebook și nici nu prea postez. Se întâmplă să postez de 2-3 ori pe an.

20190227_124213.jpg

Alexandra Putanu: Dacă de mâine nu ar mai exista internetul, cum ar fi viața ta?

Emilia Darie: Cred că aș începe să citesc mai mult cărți. Sinceră să fiu, eu nu intru pe internet să citesc pentru că îmi obosesc foarte rapid ochii. Mi se pare că înțeleg mult mai bine și mi se pare mult mai atractivă cartea. Pe telefon, citesc 2 minute iar apoi sunt tentată să deschid o altă aplicație. Așa, iei o carte în mână, lași telefonul și începi să citești.

Alexandra Putanu: Cât timp reziști fără rețelele de socializare? Ai încercat asta odată?

Emilia Darie: Da, câteva zile. De obicei fac asta când mă duc acasă. Ultima dată când m-am dus, am încercat să nu mai stau pe telefon și a fost mult mai ok. E mai relaxant fără rețelele de socializare, parcă îți vin mai multe idei, nu te simți încărcat, nu te mai gândești să afli câte like-uri ai primit sau să vezi cine s-a uitat la story-ul tău.

Alexandra Putanu: Pe cine urmărești pe Instagram? Este o persoană pe care o admiri foarte mult?

Emilia Darie: Nu am o persoană pe care o admir foarte mult. Urmăresc vedete care îmi plac. De exemplu, pe Selena Gomez o apreciez. Îmi plac foarte mult postările ei.

Alexandra Putanu: Îți mai amintești care a fost primul tău videoclip pe care l-ai făcut pentru aplicația Tik Tok? Cât timp ți-a luat la început?

Emilia Darie: Primul videoclip pe care l-am făcut a fost în duet cu Jason Derulo, încă mai am videoclipul. Am primit foarte multe reacții de la cei din jur. Prietenii mi-au spus să mai postez, să mai fac videoclipuri asemănătoare.

 

 

 

Alexandra Putanu: Cât de mult ți-au schimbat viața rețelele de socializare?

Emilia Darie: Destul de mult. Mi se întâmplă să primesc mesaje în care să mi se spună că am fost văzută sau să mă recunoască lumea pe stradă să îmi ceară să facem poze. Oamenii sunt din ce în ce mai interesați de pozele mele, și te fac ca tu să îți dorești să postezi mai mult, să te implici mai mult, chiar dacă în momentul de față nu câștigi nimic din asta. Nu o faci pentru bani, ci pentru faima pe instagram, doar ca să fii apreciat de oamenii care se uită la tine.

Alexandra Putanu: Cum definești termenul de influencer? Ce înseamnă să fii influencer?

Emilia Darie: Încă nu m-am obișnuit cu denumirea aceasta de ” influencer”. Un influencer este o persoană care influențează oamenii. Nu cred că trebuie să ai un număr foarte mare de urmăritori ca să fii denumit așa, chiar dacă ai foarte puțini, poți să îi influențezi prin ceea ce faci.

Alexandra Putanu: Te-ai gândit să îți faci un canal de youtube în care să postezi conținut și acolo?

Emilia Darie: Da, m-am gândit. Înainte să incep Tik Tok doream să devin vlogger, să postez pe Youtube, dar acum mă reține ceva să fac asta. Pentru a posta pe internet trebuie să ai o anumită stare, să nu te intereseze ce spun oamenii din jur și să fii întotdeauna creativ. Eu cred că în momentul în care începi să postezi, vine și creativitatea pe parcurs. În momentul în care pui primul videoclip, cu siguranță vrei să postezi mai mult, însă ai nevoie de acea indiferență. Sinceră să fiu, mie îmi pasă de părerea oamenilor și încă nu aș accepta să mi se facă reproșuri. Pe Youtube trebuie să fii tu și să renunți la ceea ce ești tu ca să ieși în evidență.

Alexandra Putanu: De la ce vârstă folosești rețelele de socializare? Când ți-ai făcut primul cont?

Emilia Darie: Primul meu cont a fost pe Facebook, cred că eram în clasa a 8-a, deci cred că de când aveam 14 ani.

Alexandra Putanu: Care sunt planurile tale de viitor?

Emilia Darie: În prezent, nu știu. Eu îmi făcusem planul pentru un alt tip de viață, un job ok, bine plătit și care să îmi placă mie, iar acum, de când am crescut pe Tik Tok și Instagram, este foarte greu să mă decid. Consider că le pot îmbina pe amândouă, însă e destul de dificil pentru că e nevoie de prezența mea în ambele părți. O să fie obositor pentru mine, însă există acea satisfacție care mă motivează.

IMG_20190321_133730_747

Interviu realizat de: Alexandra Putanu

Categorii Vlogging
%d blogeri au apreciat:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close