Alexa Niculae, de la „Megastar” la Musicalul Queen ” We Will Rock You”!

Cunoscută după prestația ireproșabilă pe care a avut-o în anul 2007 la emisiunea-concurs Megastar, unde a ocupat locul al treilea, Alexa Niculae a reușit să ne impresioneze din nou, însă de această dată în cadrul Musicalului Queen ” We Will Rock You”, un spectacol excepțional, ce a avut loc în luna aprilie la Sala Palatului. Cu ocazia împlinirii celor 19 ani de „Cronica Cârcotașilor”, cântăreața a acceptat invitația Alexandrei Putanu de a ne vorbi despre cum au fost pentru ea acești ani la Prima TV, dar și despre marile realizări din cariera ei de până acum. Pentru a afla ce a inspirat-o să scrie versurile piesei „Yodel IT”, care a poziționat cel mai bun scor din ultimii ani la Eurovision 2017, dar și cât de mult i-a schimbat viața competiția Megastar, vă invităm să citiți interviul de mai jos.

Alexandra Putanu: Cum au fost pentru tine acești ani la Cronică?

Alexa Niculae: Cronica Cârcotașilor reprezintă un capitol din care am învățat foarte multe. În primul rând, despre mine și apoi despre televiziune. Am crescut urmărindu-i pe colegii mei la televizor și țin minte că îmi doream să ajung sa îi cunosc. Mi se parea că tot ce fac ei vine atât de natural și de amuzant. Și iată-mă după atâta timp printre ei.

Alexandra Putanu: Cum a venit ideea introducerii rubricii „Vocea Poporului” de la „Cronica Cârcotașilor „?

Alexa Niculae: Eu lucram la Kiss FM de câțiva ani alături de Huidu și de Găinușă și în clipa în care mi-a fost oferită rubricuța, tin minte că urma să plec la Londra să prezint un concurs muzical acolo. A fost un context favorabil. Șerban mi-a zis să fac de proba rubricuța și am zis „OK”. I-a plăcut ce a ieșit și uite așa am rămas 6 ani, timp în care am cutreierat întreaga țară și străzile Capitalei cu vreo două opriri la Londra și la Madrid.

Alexandra Putanu: În cât timp reușești să filmezi un material pentru „Vocea Poporului”?

Alexa Niculae: Depinde cum ne planificăm zilele și materialele. Am filmat și trei rubricuțe în trei orașe diferite într-o singură zi dacă îți vine să crezi.

Alexandra Putanu: Cum realizezi desfășurătorul pentru această rubrică?

Alexa Niculae: Eu fac întrebarile după mult reasearch. Ele sunt aprobate de producatori, bineînțeles. Țin minte și azi cum sufrageria mea era plină de cărți de cultură generală la un moment dat. Din ele încerc să scot niște întrebări ca nivel de dificultate ușor spre moderat. Asta ca să nu îi sperii pe oameni definitiv. Și încerc pe cât posibil să păstrez și tenta amuzantă …că doar suntem la Cronicuță.

Alexandra Putanu: Care este cel mai amuzant răspuns pe care l-ai primit vreodată în VOX-urile pe care le filmezi cu publicul pentru Cronică?

Alexa Niculae: Au fost destul de multe răspunsuri amuzante de-a lungul timpului. De obicei, când îi rog să îmi continue câte un proverb cunoscut, primesc cele mai năstrușnice răspunsuri. Sau, îi mai puneam să îmi ghicească niște melodii foarte cunoscute. E interesant să vezi ce zace în mintea oamenilor.

Alexandra Putanu: În opinia ta, cât de mult se pot cultiva oamenii care urmăresc „Vocea poporului” ?

Alexa Niculae: Cred că automat când te uiți la orice fel de quiz, începi să te gândești dacă știi și tu răspunsul. Daca nu, îl afli oricum pentru că noi dăm răspunsurile la finalul materialului. Orice provocare a minții e o modalitate bună de a învăța ceva.

Alexandra Putanu: Care este cea mai frumoasă amintire de când ești la Prima TV?

Alexa Niculae: Sunt la Prima TV de foarte mulți ani, totul începând cu emisiunea Megastar la care am participat. Am câteva amintiri foarte pregnante de la concurs, unde am avut cele mai mari emoții din viața mea, dar și realizări de care sunt mândră, continuând bineînțeles cu cooptarea mea la Cronicuță.

Alexandra Putanu: Cum decurge o zi normală din viața Alexei Niculae?

Alexa Niculae: Când nu sunt pe drumuri toată ziua, îmi place să stau în liniște. Mai cânt, mai citesc o carte, și încerc să recuperez filmele și serialele pe care le-am ratat în ultima perioadă.

Alexandra Putanu: Care este meseria care te reprezintă cel mai bine? Cea de cântăreață, textier sau de reporter?

Alexa Niculae: Mă simt bine în meseria care scoate ce este mai bun din mine. Presupun că cea de artist mă definește mai mult decât cea de reporter, deși am învățat destul de multe lucrând în televiziune. Poate că aveam nevoie de munca în TV pentru a fi mai dezinvoltă față de cum sunt zi de zi. Adică mai liniștită. Dar pe scena cântând, clar mă simt foarte bine.

Alexandra Putanu: Ce te-a inspirat să îți alegi numele de scenă „Alexa”?

Alexa Niculae: Când am debutat la Școala Vedetelor, m-am înscris cu „Andra”, care este numele pe care mă striga familia și prietenii apropiați. Mi-am dat seama că nu am cum să continui cu acest nume în domeniul muzical deoarce este luat și foarte bine cunoscut de public ( haha). Și atunci mi-am luat prima bucată din numele meu de buletin, adică „Alexa” de la Alexandra.

Alexandra Putanu: Care este povestea care te-a adus la emisiunea ” Școala Vedetelor” de la TVR, cea în care ți-ai făcut debutul muzical la începutul anului 2005?

Alexa Niculae: M-am prezentat la casting ca toată lumea. Țin minte și acum cum stăteam pe holurile Televiziunii Române și speram să fac o figură bună. A fost o perioadă drăguță, a fost exact ca la școală. Școală de muzică, dans și actorie, toate într-una. Și deși nu mai este printre noi, încă îi sunt recunoscătoare lui Titus Munteanu pentru șansa pe care mi-a oferit-o atunci.

Alexandra Putanu: Dacă nu te-ai fi născut cu aceste înclinații artistice, ți-ar fi plăcut să fii…

Alexa Niculae: Probabil mi-ar fi plăcut să fiu om de știință, ceva de genul. Fiind zodia Gemenilor, sunt curioasă din fire și atunci cred că mi-ar fi plăcut să lucrez într-un domeniu al descoperirilor și al inovațiilor. Dar mă mulțumesc cu ce fac azi :))

Alexandra Putanu: În conceptia ta, cum poți defini termenul de „artist muzical „?

Alexa Niculae: Artistul muzical este în principiu cel care își scrie muzica și versurile, cel care interpretează ceea ce cântă la cel mai înalt nivel și care poate transmite publicului ceva din cine este, din ce vrea să spună. Asta ar fi definiția mea acum.

Alexandra Putanu: Îți mai amintești cum a fost prima ta apariție TV?

Alexa Niculae: Oo, ce vremuri. Prima mea apariție a fost la „Ploaia de stele”, emisiune de care eram obsedată când eram mică. Și știu că m-am dus la audiție cu sora mea, fără ca ai noștri să știe. Deci a fost o surpriză când au auzit că am s-o imit pe Britney Spears, cântăreața mea preferată de atunci ( deh, adolescentă).

Alexandra Putanu: Cum reușești să îți stăpânești emoțiile pe scenă?

Alexa Niculae: În ceea ce privește starea mea de spirit de pe scenă, am niște momente în care mă încearcă emoțiile, asta până să intru în scenă, dar când vine clipa să cânt, intră în funcțiune un fel de program interior care elimină alte distracții de afară, care îmi dă încredere că fac bine ce fac și îmi zice să îi dau bice.

Alexandra Putanu: Cât de mult te-au ajutat studiile în construirea carierei pe care o ai astăzi?

Alexa Niculae: Eu învăț continuu, nu mă opresc din a întreba sau a descoperi ceva despre lumea care ma înconjoară. Mai ales cea artistică, pentru că vreau să evoluez cu fiecare proiect pe care îl fac. Dacă mă întrebi dacă a fost important să merg la școală? Da, e foarte important sa mergi la școală și mai ales să o termini. :))

Alexandra Putanu: De la ce vârstă ți-ai dat seama că trebuie să faci muzică?

Alexa Niculae: Știu sigur că scriam, cântam și organizam spectacole de la 9 ani. Că era cu vecinii de alături sau copiii din spatele blocului, știu că tot timpul realizam ceva și mai știu că undeva pe la 16 ani m-am hotărât să o iau pe drumul acesta. Într-o zi, pur și simplu, m-am hotărât să aleg acest drum.

Alexandra Putanu: Care a fost prima persoană care ți-a descoperit talentul?

Alexa Niculae: Sincer, s-ar putea ca la Școala Vedetelor să fi avut niște revelații artistice, fiind înconjurată de niște personalități precum Titus Munteanu și Marius Teicu. Acolo cred că am început să descopăr care îmi sunt limitele, în acel context. Sigur, ai mei știau că sunt mai artistă așa, dar nu cred că și-au dat seama ce zăcea în mine până la acea emisiune și la Megastar.

Alexandra Putanu: Ești consacrată prin prestația ta ireprosabilă din primul sezon al emisiunii Megastar, prezentată de Andreea Raicu, ce se difuza în anul 2007 la Prima TV. Cum a fost acestă experiență pentru tine?

Alexa Niculae: Îți mulțumesc pentru ce spui. Deși a trecut ceva timp de atunci, încă o simt ca pe o experiență intensă și emoționantă, obositoare pe alocuri dar care m-a făcut mult mai încrezătoare pe scenă, și care are ecouri până astăzi, ceea ce mă minunează și pe mine.

Alexandra Putanu: Ce te-a determinat să mergi la emisiunea-concurs „Megastar” de la Prima TV?

Alexa Niculae: Culmea, după ”Școala Vedetelor” hotărâsem să nu mai merg la nicio emisiune de genul „talent show”. Dar părinții și prietenii au tras de mine să mă înscriu. Și m-am dus cumva și de gura lor.

Alexandra Putanu: Cât de mult te-a schimbat experiența MegaStar?

Alexa Niculae: M-a făcut mai puternică pe scenă, în condiții de super presiune.

Alexandra Putanu: Moștenești talentul artistic de la vreun membru al familiei?

Alexa Niculae: Părinții mei sunt destul de muzicali chiar dacă nu au avut înclinație spre domeniul acesta, ei fiind ambii economiști. Și sora mea a avut momentele ei artistice. Chiar m-a mai însoțit de câteva ori pe scenă când aveam nevoie.

Alexandra Putanu: Dacă ar fi să schimbi ceva la prestația ta de la Megastar, ce ai schimba?

Alexa Niculae: Am cântat cât de bine am putut în condițiile date. Știu că am fost și foarte răcită la un moment dat și mi-a fost foarte greu să duc niște piese. Mi-ar fi plăcut să nu fiu atât de stresată :))

Alexandra Putanu: Ai păstrat înregistrările cu piesele interpretate de tine în timpul emisiunii Megastar ? Cât de des îți urmărești prestațiile?

Alexa Niculae: Tata este arhivarul meu personal. El are TOATE filmările cu mine de pe vremea aceea dar recunosc că nu m-am mai uitat la ele de ceva timp.

Alexandra Putanu: În momentul în care am aflat că vei părăsi competiția în semifinală am fost dezamăgită de rezultatele voturilor, la fel ca mulți alți oameni care te-au susținut. Ce crezi că te-a împiedicat să câstigi marele premiu?

Alexa Niculae: Eu nu am ce sa îmi reproșez legat de seara aceea. Știu că îmi promisesem în ziua concursului să fiu cât de bună pot să fiu, indiferent de rezultat. Asta ca să nu îmi pară rău peste ani. Și nu am niciun regret nici până astăzi.

Alexandra Putanu: Consideri că te-ar fi ajutat mai mult în cariera muzicală câștigarea titlului de „Megastar „?

Alexa Niculae: După atâția ani, cred că nu mai contează ce s-ar fi întâmplat dacă… Am învățat că trebuie să te ridici și să mergi mai departe indiferent dacă câștigi și mai ales dacă pierzi.

Alexandra Putanu: Ai păstrat legătura cu foștii colegi de la Megastar? Cu cine?

Alexa Niculae: În mare parte cu Brigitta si cu Claudiu Mirea. Alături de Claudiu chiar am avut o trupă de cover-uri o perioadă lungă de timp.

Alexandra Putanu: Când ai descoperit că ai această menire de a scrie versuri pentru alți artiști?

Alexa Niculae: Menire e mult spus. Cred că a scrie versuri face parte din activitatea artistică a oricărui artist, cântăreț sau muzician. Sau așa ar trebui să fie. Bine, poate mie îmi vine mai ușor dar de când am intrat în acest domeniu, am preferat să scriu versuri atât pentru mine cât și pentru alții.

Alexandra Putanu: Tu stai în spatele versurilor melodiei care a reprezentat România la Eurovision în anul 2017, compusă pentru Ilinca si Alex Florea. Cum te-ai simțit în momentul în care România a ocupat poziția 7 la ESC cu piesa „Yodel It” ?

Alexa Niculae: Mândră, bineînțeles. Mi se tăiaseră puțin genunchii de la emoții în așteptarea rezultatelor, dar Ilinca si Alex Florea au făcut o treabă foarte bună.

Alexandra Putanu: În cat timp ai scris versurile pentru „Yodel It”? Ce te-a inspirat?

Alexa Niculae: Totul a pornit de la un demo pe care mi l-a trimis Mihai Alexandru, compozitorul melodiei. Avea aceasta idee de „yodel” și m-a rugat să scriu un text în jurul ei. Mi-a luat câteva zile dar în final, i-am găsit povestea și mesajul pozitiv, și uite așa s-a născut „Yodel it”. Un imn motivațional pot să îi zic. Haha.

Alexandra Putanu: Te așteptai ca piesa „Yodel It” să aibă un asemenea succes la Eurovision?

Alexa Niculae: Știind ce se promovează la radio la vremea respectiva, nu mă așteptam. Știam că avem o găselniță interesantă care dacă e cântată bine, va atrage atenția. Dar în niciun caz că va reprezenta România. Mă bucur că a fost apreciată așa cum trebuie.

Alexandra Putanu: Care este cea mai mare realizare a ta de până acum?

Alexa Niculae: Am câteva lucruri de care sunt mândră dar în același timp cred că mai am multe de făcut. În prezent, sunt mândră de musicalul „We will rock you”. Dar sincer, cu riscul să par foarte sentimentală, pot să zic că cea mai mare realizare este faptul că nu mi-am abandonat visele când mi-a fost greu, căci a fost pe alocuri foarte greu.

Alexandra Putanu: În ce proiecte te vom putea urmări în viitorul apropiat? Ce alte surprize ne pregătești?

Alexa Niculae: Mă voi întoarce la Cronicuță așa pe final de sezon cu rubricuța binecunoscută și urmează să cânt alături de trupa Colors in Stereo o perioadă de timp. Bineînțeles, urmează și un turneu prin țară cu „We Will Rock You”, ceea ce mă bucură nespus.

Alexandra Putanu: Care este cea mai mare aspirație a ta?

Alexa Niculae: Să continui să fac lucruri frumoase și artistice în domeniu.

Alexandra Putanu: Ce mesaj ai pentru oamenii care te susțin și te admiră de atâția ani?

Alexa Niculae: Le mulțumesc din suflet pentru toate vorbele lor frumoase. Habar nu aveți cât mă bucur să știu că sunt oameni acolo care cred în tine și îți dau curaj să mergi mai departe pe acest drum care, pe cât e de frumos, e și foarte greu. Și orice vorbă și sfat bun, contează. Îmi alimentează motorul… să zic așa :))

Alexandra Putanu: Ți-ai dori ca în viitor să te extinzi mult mai mult în industria muzicală ?

Alexa Niculae: Cum să nu. Am lucrat la niște proiecte așa interesante în ultimii ani încât nu mă pot plânge. Atâta timp cât rămân creativă, orice e posibil.

Alexandra Putanu: Ce sfat ai pentru persoanele care își doresc să se lanseze în muzică?

Alexa Niculae: La varietatea de canale media și concursuri muzicale, e mai ușor în prezent să te lansezi în muzică. Important e să nu te oprești în a evolua muzical și artistic. Și mai ales să te menții odată ce ești acolo unde îți doreai să fii la început.

Alexandra Putanu: Care este părerea ta despre situatia actuală a televiziunii? Care consideri că este în prezent publicul țintă pentru emisiunea „Cronica Cârcotașilor „?

Alexa Niculae: Asta e o întrebare la care ar trebui să răspundă colegii mei. Eu știu doar că am o rubricuță care mai pune mintea la încercare și care te face să pui mâna pe carte. Macar și de frica că o să dai nas în nas cu mine și trebuie să fii pregătit :))

Alexandra Putanu: Cât de mult timp te-ai pregătit pentru „Musicalul Queen: We will rock you”, de la Sala Palatului?

Alexia Niculae: În primul rand, sunt super încântată de acest proiect și de toată lumea implicată aici. Pregătirea pentru acest minunat musical a durat cam trei luni. Cu multă coregrafie și multe cabine muzicale. A fost mult de muncă și cu mare atenție la detalii.

Alexandra Putanu: Cum a fost pentru tine să faci parte din acest spectacol?

Alexia Niculae: Este unul dintre cele mai frumoase proiecte din care am putut să fac parte până acum. Am întâlnit mulți oameni pozitivi și faptul că s-au legat niște relații așa frumoase între noi, cred că a contribuit mult la vibe-ul show-ului. Și pe lângă toate acestea am avut minunata ocazie să lucrez cu Răzvan Mazilu pe care îl admir de foarte mulți ani, cu Monica Petrica, cu Bob Broad, Stuart Morley si cu Mary Hammond, profesoara de musical theatre și voice coach-ul unor artiști precum Chris Martin sau Adele. Ca să nu mai zic de Loredana. Bine, lista continuă cu restul colegilor mei de la care am învățat foarte multe și pe care îi apreciez în egală măsură.

Alexandra Putanu: A ieșit totul așa cum ți-ai dorit?

Alexa Niculae: După premieră, am ieșit cu lacrimi în ochi de pe scenă. A fost foarte emoționant și reacția publicului a fost peste așteptările noastre. Mă așteptam să fie frumos dar reacțiile publicului ne-au copleșit.

Alexandra Putanu: Care este următorul spectacol în care te vom vedea?

Alexa Niculae: Urmează să anunțăm o serie de spectacole prin țară, la vară. Ne revedem la Sala Palatului pe 13-14 noiembrie. Abia aștept!

Articol realizat de: Alexandra Putanu

Categorii Prima TV
%d blogeri au apreciat:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close