Cine este Patricia Baciu, noua imagine de la Antena Stars?

În urmă cu 5 ani, Patricia era descoperită de postul de televiziune ZU TV, Mihai Morar fiind cel care i-a remarcat talentul muzical. În prezent, aceasta reușește să îmbine de minune televiziunea cu muzica. În urmă cu un an a scos single-ul „Gider Gelirli”, iar recent a devenit reporter la Antena Stars. Patricia Baciu a onorat invitația fostei prezentatoare TV și absolvente IMA, Alexandrei Putanu, de a ne vorbi despre cele două mari pasiuni din viața ei: muzica și televiziunea. Pentru a afla cum a evoluat Patricia în tot acest timp, dar și ce realizări a avut până acum, vă invităm să citiți interviul de mai jos, acordat în exclusivitate de către Patricia Baciu pentru Revista Babilon.

Alexandra Putanu: Când ți-ai dat seama cu adevărat că te-ai născut pentru muzică?

Patricia Baciu: Sinceră să fiu, m-am născut să cânt şi să trăiesc prin intermediul muzicii. Muzica m-a ajutat foarte mult atât în momentele bune, cât şi în perioadele mai grele din viaţa mea.

Alexandra Putanu: Îți mai amintești care a fost prima ta apariție TV? Cum te-ai simțit?

Patricia Baciu: Prima apariţie a fost la vârsta de 5 ani. Mama m-a dus la ”Copiii spun lucruri trăsnite”, unde prezenta Virgil Ianţu, şi ţin minte că i-am zis că vreau să mă căsătoresc cu el şi să mă aştepte până cresc. Evident că nu s-a ţinut de promisiune, dar eu în prezent mă bucur pentru familia frumoasă pe care o are.

Alexandra Putanu: Care este părerea ta despre industria muzicală din România?

Patricia Baciu: Are un potenţial foarte mare. Păcat de nonvalorile promovate în fiecare zi. Ar trebui să avem mai multă grijă şi să renunţăm la cantitate. Calitatea ar trebui să primeze.

Alexandra Putanu: Consideri că în acest timp ai evoluat suficient ca artist?

Patricia Baciu: Clar nu. Omul cât trăieşte, învaţă, iar eu mai am multe de parcurs ca să fiu numită artist, în adevăratul sens al cuvântului.

Alexandra Putanu: Cum a început cariera ta muzicală?

Patricia Baciu: De când m-am născut gânguream la mama, pentru că am fost adormită toată copiăria cu Marc Antonio Solis, Julio Iglesias, șamd. Deci am avut norocul să ascult muzică de calitate încă din primele zile de viaţă.

Alexandra Putanu: Recent ai lansat piesa ” Gider Gelirli”, o compoziție excepțională, cu versuri în limba turcă. Cum a venit ideea acestei piese?

Patricia Baciu: Totul a fost foarte spontan. Eram în studio cu Mihai Alexandru şi mi-a spus că lucrează la o piesă în limba turcă. L-am rugat să îmi arate piesa şi m-am îndrăgostit de ea atât de tare, încât am făcut în aşa fel ca piesa să rămână la mine.

Alexandra Putanu: Ești mulțumită cu succesul pe care l-a avut single-ul ” Gider Gelirli”?

Patricia Baciu: Îţi dai seama că se putea şi mai bine şi cum sunt perfecţionistă, îmi doresc ca următoarele proiecte să prindă mai bine. Sigur, asta nu ţi-o garanează nimeni şi la noi e foarte greu ca o piesă aşa nişată să funcţioneze pe piaţa românească.

Alexandra Putanu: Cât de mult timp ai muncit pentru această piesă?

Patricia Baciu: Nu ne-a dat bătăi de cap. Cred că totul a durat în jur de 1 lună. Evident că toate meritele merg către Mihai Alexandru şi Serkan Eruysal. Treaba mea a fost să o interpretez, lucru care a durat 2 ore.

Alexandra Putanu: Ce amintiri ai de la videoclipul piesei?

Patricia Baciu: Vaai, filmarea a fos o adevărată peripeţie. Alex Ceauşu este un profesionist şi mi-a demonstrat-o şi când am colaborat. Am filmat undeva pe lângă blocurile din Rahova şi pentru că în acel cartier Ceauşu se simte ca la el acasă, ne-a ţinut loc de platou o zi întregă, am încercat să ne conformăm locaţiei. Aşadar, am plătit o taxă de protecţie a maşinii, ca să nu plecăm cu geamurile sparte şi cauciucurile tăiate. În schimb, am rămas fără camera de filmat, unde aveam mai mult de jumătate de videoclip înregistrat. Alex s-a descurcat şi a făcut într-un fel încât a făcut rost de ea destul de repede.

Alexandra Putanu: Ce ne poți spune despre următoarele tale proiecte muzicale?

Patricia Baciu: O să fie ceva foarte tare. Urmăriţi-mă pe instagram şi facebook şi o să aflaţi totul la momentul potrivit. Atât pot spune momentan.

Alexandra Putanu: Cu ce ne vei surprinde în viitorul apropiat?

Patricia Baciu: Sunt plină de surprize şi foarte imprevizibilă.

Alexandra Putanu: În anul în care ZU TV se înființa, am avut ocazia să te admirăm cântând în cadrul unor emisiuni. Cu această ocazie, am remarcat apropierea pe care o ai cu doamna Mirabela Dauer. Ea a fost una dintre persoanele care te-au susținut. Cum ai avut ocazia să o cunoști?

Patricia Baciu: Da, Mira a fost îngerul meu în industria muzicală. Ne-am cunoscut întâmplător şi m-a remarcat. De atunci s-a legat o frumoasă prietenie care durează de mai bine de 10 ani. Mă bucur din suflet că am avut ocazia să cunosc un om atât de bun şi sincer. E foarte important să ai în preajmă persoane care să nu cunoască frustrarea şi răutatea.

Alexandra Putanu: Cât de mult te-au ajutat studiile în construirea carierei pe care o ai astăzi?

Patricia Baciu: Având în vedere că sunt studentă la facultatea de drept, singurul beneficiu pe care îl am este faptul că îmi pot citi contractele singură. Cât despre IMA, ei bine, diploma de acolo m-a ajutat să ajung la ZU şi la Antena Stars.

Alexandra Putanu: În timpul liceului ai avut timp să-ți fructifici pasiunea pentru muzică?

Patricia Baciu: Da, oarecum. Am făcut parte din mai multe grupuri muzicale. Aș fi avut trupa mea, dar cu timpul ne-am reorientat, am intrat în anumite proiecte şi nu am mai avut timp.

Alexandra Putanu: Muzică sau televiziune?

Patricia Baciu: Ambele. Se îmbină foarte bine, părerea mea.

Alexandra Putanu: În momentul de față, care este cea mai mare realizare a ta?

Patricia Baciu: Sunt tipicară şi perfecţionistă. Încă nu am ajuns la cea mai mare realizare. Am mai multe realizări până acum, începând de la piesă şi până la job-ul pe care îl am la Antena Stars.

Alexandra Putanu: Cum a început drumul tău în televiziune?

Patricia Baciu: La început a fost natural, pentru că mama mă ducea la toate emisiunile, de la „Copiii spun lucruri trăznite” şi până la „Start în viaţă”.

Alexandra Putanu: Care este cea mai frumoasă amintire de la IMA?

Patricia Baciu: Clar nu pot avea una singură. M-am bucurat de un colectiv minunat şi cu mulţi am rămas prietenă. Atmosfera de acolo a fost super degajată şi prietenoasă, iar trainerii mi-au intrat la suflet.

Alexandra Putanu: Cât de mult te-a ajutat ceea ce ai învățat la IMA?

Patricia Baciu: M-a ajutat, într-o oarecare măsură. În primul rând, m-am dezvoltat mai mult ca om, am avut plăcerea de a prezenta alături de Alesandra Stoicescu, m-am obișnuit cu prompterul, lucru care mă ajută acum, am învăţat să îmi construiesc un live, ceea ce fac şi acum de fiecare dată când trebuie să prezint un subiect. Dar cu siguranţă, partea practică este diferită de cea teoretică, iar munca într-o redacţie nu se compară cu mersul la cursurile de televiziune.

Alexandra Putanu: Care este sfatul tău pentru viitorii absolvenți Intact Media Academy?

Patricia Baciu: Să lupte pentru ceea ce îşi doresc şi să muncească din greu. Nimeni nu îţi dă nimic în viaţă pe ochi frumoşi.

Alexandra Putanu: Care este povestea care te-a adus la Antena Stars?

Patricia Baciu: M-a sunat o prietenă care deja venise în practică la redacţie. Noi am fost colege la IMA şi în copilărie prieteni de familie, deci ne-a fost destul de uşor să sudăm o prietenie. Ea ştia cât de mult îmi doream să îmi construiesc o carieră în televiziune şi mi-a sugerat să vin la redacţie şi să încerc. De acolo a început totul.

Alexandra Putanu: Cum este viața de om de televiziune?

Patricia Baciu: Agitată, stresantă, dar atât de frumoasă! Ai satisfacţii enorme în momentul în care vezi că munca ta e apreciată şi materialele tale întră pe post, mai ales când vezi că prietenii te susţin şi stau în faţa televizoarelor pentru a te vedea. Aşa ceva nu se compară cu nimic.

Alexandra Putanu: Înainte de a deveni reporter la Antena Stars, am avut ocazia să te urmărim și la ZU TV. Ce ne-ai putea spune despre această colaborare?

Patricia Baciu: Am avut norocul să întâlnesc numai oameni mişto, de la Roberta Dumitriu, producătorul Matinalului de la ZU, până la Mihai Morar, care este o persoană extraordinară. El a fost primul om de televiziune care a vorbit public despre mine şi este și cel care m-a încurajat. El mi-a dat aripi în momentul în care mi-a spus că sunt o bucurie gâzduită de postul ZU TV. E copleşitor de multe ori, pentru că nu vrei să dezamăgeşti.

Alexandra Putanu: Care este părerea ta despre situația actuală a televiziunii? Se limitează doar la o categorie de public?

Patricia Baciu: Clar nu. De exemplu la Antena Stars sunt atinse toate categoriile de vârstă şi asta mă bucură enorm, pentru că înseamnă că ne facem treaba cum trebuie.

Alexandra Putanu: Cum decurge o zi normală din viața Patriciei Baciu?

Patricia Baciu: Începe la 4 dimineaţa când mă trezesc. La 6 ajung în redacţie şi de acolo sunt două variante. Ori începe haosul, pentru că sunt subiecte de breaking news, fie sunt materiale de scris, live-uri de dat, interviuri de făcut, ceea ce presupune machiaj, fie este o zi în care se caută subiecte, pentru că se întâmplă şi la case mai mari. Avem şi zile în care nu e totul perfect, dar neprevăzutul şi adrenalina reprezintă frumuseţea acestei meserii.

Alexandra Putanu: Spune-ne 3 lucruri pe care nu le știm încă despre tine.

Patricia Baciu: Sunt un om exagerat de sincer, sunt foarte sensibilă şi urăsc falsitatea.

Alexandra Putanu: Din punctul tău de vedere, cât de importantă este imaginea în domeniul în care activezi?

Patricia Baciu: Poate chiar cea mai importantă, pentru că primul impact este cel vizual.

Alexandra Putanu: Odată cu lansarea ta în muzică și în televiziune, ai fost nevoită să recurgi la anumite schimbări în viața ta?

Patricia Baciu: Nevoită nu am fost neapărat, dar mi-am dorit foarte mult să slăbesc, lucru care m-a ajutat enorm. În rest, am rămas aceeaşi. Dacă mai există schimbări la nivel fizic sau stilistic, toate pornesc de la mine. Nu mi s-a impus niciodată nimic.

Alexandra Putanu: Ai un stil vestimentar excepțional. În ultima vreme te vedem purtând ținute WOW. Care este secretul unui outfit cu stil?

Patricia Baciu: Nu ştiu să îţi spun secretul, pentru că eu mă îmbrac mereu cum simt. Am şi zile în care cel mai bine mi se potriveşte treningul, dar şi zile în care nu cobor de pe tocuri. Un outfit cu stil e un outfit care se potriveşte caracterului pe care îl ai. Mai mult, dacă îţi doreşti să schimbi ceva, există o mulțime de site-uri din care te poţi înspira.

Alexandra Putanu: Care este marele tău vis?

Patricia Baciu: Să pot face carieră atât în televiziune, cât şi în muzică. Să fiu sănătoasă şi să am o familie împlinită şi fericită.

Alexandra Putanu: Ce alte pasiuni mai ai?

Patricia Baciu: Îmi place foarte mult să dansez. Am făcut aproape 6 ani de dans sportiv, gimnastică şi balet. În general mă regăsesc în artă, indiferent de forma ei. Îmi place să fac shopping şi să călătoresc.

Alexandra Putanu: Unde te vezi peste 10 ani?
Patricia Baciu: Mă văd realizată din punct de vedere personal. Îmi doresc foarte mult să îmi întemeiez o familie, să fiu o mamă tânără, ca să pot creşte oarecum odată cu copilul meu.

Alexandra Putanu: Dacă ar fi să dai timpul înapoi, ai schimba ceva la tine?

Patricia Baciu: Da. Naivitatea şi bunătatea de care am dat dovadă atunci când nu trebuia. Am învăţat că în viaţă e bine să ai şi momente de egoism. Nimeni nu te va iubi mai mult decât tine.

Alexandra Putanu: Care sunt planurile tale pentru viitorul apropiat?

Patricia Baciu: Nu am un target anume, pentru că îmi place să am parte de adrenalină în viaţă şi parcă atunci când sunt situaţii neprevăzute e cu mult mai palpitant să trăieşti. Vreau să mă axez pe ceea ce fac din punct de vedere profesional şi să fiu liniştită eu cu mine. Dacă eşti împăcat cu tine ca om, toate încep să se pună în funcţiune.

Interviu acordat de: Patricia Official

Instagram: @iampatriciaofficial

Interviu realizat de: Alexandra Putanu

Instagram:@alexandraputanu

Pentru: Revista Babilon

Instagram: @revistababilon

Categorii Antena Group
%d blogeri au apreciat:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close