”Păzea că vine Apocalipsa!” s-a jucat din nou pe scena Teatrului InDArt

Vinerea aceasta, pe 31 mai, spectatorii Teatrul InDArt din Capitală au fost martorii unei piese de teatru cu totul aparte. ”Păzea că vine Apocalipsa!” a avut ultima reprezentație din această stagiune, în noua locație a Teatrului InDArt.

Lavinia Stoica, Constantin Zamfirescu, Cătălin Marin, Emil Mitrache și Isabela Iacupovici sunt actorii care au dat viață, pe scena teatrului InDArt din București, unor personaje cu povești de viață ”apocaliptice”.

Piesa a fost împărțită în patru acte. În prima parte aflăm povestea unui bulibașă, interpretat de Zamzuu și a soției lui, jucată de Lavinia Stoica, alături de dealerul local de aceeaşi etnie, interpretat de Cătălin Marin. În cel de-al doilea act facem cunoștință cu un cuplu de parveniți (Lavinia Stoica și Emil Mitrache).

A treia parte este reprezentată de apariția unui preot, jucat impecabil de Constantin Zamfirescu, a unei fete smintite, interpretată de Isabela Iacupovici şi unui terorist care se căieşte pentru faptele sale, jucat de Cătălin Marin. Actul final prezintă conflictul dintre o mireasă (Lavinia Stoica) și viitoarea soacră ( Isabela Iacupovici) în ziua nunții. Aici Zamzuu își va face apariția în calitate de mire, bulversat de știrea că va veni ”Apocalipsa” și nepăsător de faptul că va urma să se căsătorească.

Emil Mitrache a fost gazda spectacolului. Trecerea de la un act la altul a fost făcută de către acesta. La începutul spectacolului, el a ținut să le mulțumească oamenilor pentru că l-au lăsat pe Papă pentru a veni la teatru. În toate cele patru părți se vorbește despre venirea „apocalipsei”, însă aceasta își va face apariția abia în actul final.

„Păzea că vine Apocalipsa!” este o comedie savuroasă în regia artistică a Meliei Marin Cherchez, fost regizor în sitcom-ul de succes „Trăsniții” de la Prima TV. Piesa de teatru vorbește despre veşnicele cusururi şi slăbiciuni omeneşti. Autorii au ales ca subiect al ironiei o galerie pestriţă de personaje: un cuplu de parveniţi şi amantul aferent, un bulibaşă, piranda lui şi dealerul local de aceeaşi etnie, un mire, o mireasă şi o soacră mare, un preot, o fată smintită şi un terorist care se căieşte pentru faptele sale. Toți se confruntă cu tensiunea unui moment unic în istoria omenirii: sfârşitul lumii. Piesa a avut vineri seară ultima reprezentație din această stagiune. Toți spectatorii prezenți au avut parte de o seară excepțională.

Articol realizat de: Alexandra Putanu

Categorii Prima TV
%d blogeri au apreciat:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close