CINCI secrete pe care probabil le-ai trecut cu vederea pe Facebook

Alexandra Putanu a dezvăluit pentru Revista Babilon CINCI secrete pe care probabil unii dintre noi nu le-am sesizat încă pe Facebook.

Alexandra Putanu: ”În timp, am remarcat multe situații interesante care se întâmplă pe Facebook, unele cunoscute și de alții, iar altele neștiute încă. Am considerat că a sosit timpul să le pun pe hârtie”.

1. Deblocarea pe Facebook

În momentul în care deblochezi o persoană pe Facebook, există posibilitatea ca după scurt timp aceasta să îți apără la recomandările de friend request. De asemenea, și reciproca este valabilă. Există și posibilitatea ca persoana deblocată să primească o sugestie de prietenie din partea ta. Astfel, persoana respectivă își poate da seama că ai deblocat-o, dacă știa că a fost blocată înainte.

2. Când ai mulți prieteni pe Facebook, pe Feed îți apar numai postările prietenilor de actualitate, a celor mai apropiați sau a celor cărora le vizitezi foarte des profilul

Dacă ai foarte mulți prieteni pe Facebook, sigur nu îți intră pe News Feed postările tuturor. Se întâmplă ca uneori să îți dorești să accesezi profilul unui prieten vechi și să afli din cronologia lui ce postări a mai avut, asta pentru că în pagina ta cu noutăți nu au fost afișate la momentul respectiv. Dacă faci asta, trebuie să știi că din acel moment prietenului tău i se vor afișa în Feed postările tale viitoare și că din acel moment activitățile voastre vor fi văzute reciproc. El va vedea ce postezi, ce pagini apreciezi, de ce evenimente ești interesat etc. Această teorie este valabilă numai în situația în care urmărești persoana respectivă. Pe Facebook poți fi prieten cu cineva și dacă debifezi secțiunea”urmărești”, care apare a doua în situația de mai jos.

3. Cum îți dai seama că un prieten ți-a vizitat profilul

Dacă te întrebai de ce îți apar neșteptat pe News Feed postări ale unor prieteni vechi, care până la momentul respectiv au avut postări pe Facebook, însă în Feed-ul tău nu au apărut, înseamnă că persoana respectivă ți-a accesat profilul de Facebook. Probabil și-a amintit de tine și a vrut să vadă ce activități mai ai. Există unele excepții în situația în care un prieten vechi își schimbă fotografia de profil. În acest caz, poza poate să apară în News Feed-ul mai multor prieteni.

4. În anumite situații se întâmplă să îi arătăm unui prieten fix ceea ce am setat să nu i se arate

Pe Facebook există posibilitatea de a restricționa ca anumite persoane să îți vadă postările, asta în condițiile în care starea de confidențialitate rămâne vizibilă pentru prieteni. Să presupunem că am postat o poză și am setat ca o persoană să nu o poată vedea. Dacă după câteva zile debifez starea de confidențialitate, mă răzgândesc și las setarea ca persoana respectivă să o poată vedea, acesteia îi va apărea instant postarea ta în News Feed. Dacă nu avem grijă de cum gestionăm setările de securitate, există riscul ca Facebook-ul să ne dea de gol instant.

5. Cum poți obține mai multe like-uri la o poză în mod natural

Pentru a obține mai multe aprecieri la o poză, (fără să mă refer la imaginea în sine) trebuie, în primul rând, să o lăsăm la public. În al doilea rând, comentariile sunt prietenele like-urilor. Spun asta pentru că dacă ai mai multe comentarii, poza ta poate apărea atât în feed-urile prietenilor tăi, cât și ale prietenilor prietenilor tăi. De asemenea, dacă ai mai multe comentarii poza ta o să apară de mai multe ori pe Feed. Nu în ultimul rând, cheia like-urilor este reprezentată de etichetarea în poză. După ce au trecut maxim 2-3 zile de la postare și ai văzut că like-urile încep să se termine, tot ceea ce trebuie să faci este să îți dai tag în fotografie. În momentul în care ești etichetat, poza ta va apărea iar în Feed și va exista șansa să primești mai multe like-uri din partea unor prieteni care probabil nu ți-au văzut din prima poza sau poate nu au vrut să îți dea like de la început. Însă această tehnică îi poate plictisi pe unii prieteni.

Articol realizat de: Alexandra Putanu

Categorii Alejandra's Blog
%d blogeri au apreciat:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close