Maria Jarda, prezentă la „Expoziția de august” de la Galeria Romană

FB_IMG_1566025475281

Începând cu data de 14 august, pasionații de artă pot admira o nouă expoziție, intitulată „Expoziție de august”. Vernisajul a avut loc săptămâna trecută la Galeria Romană (Bulevardul Lascăr Catargiu, nr 1, Piața Romană, București) în prezența lui Emil Ene, gazda expoziției.

Expoziţia grupează lucrări de pictură, grafică şi sculptură, ale unor tineri artişti, precum Maria Jarda, Bogdana Daradici, Vali Irina Ciobanu, Claudiu Victor Gheorghiu, Martina Grigoriţă şi Bogdan Turcea.

Maria Jarda, Membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România, absolventă UNArte, licență și master, secția Pictură, la clasa profesorilor Horea Paștina și Mihai Sârbulescu, se numără printre artiștii care au dat viață „Expoziției de august” prin superbele tablouri, expuse la Galeria Romană. Maria este o valoare incontestabilă a artei contemporane românești, picturile ei fiind remarcate de mari critici străini.

Anul acesta, lucrările Mariei Jarda au fost selectate și expuse la cea de-a 58-a ediție a Bienalei de Artă de la Veneția, cel mai mare târg de artă din lume, și totodată unul dintre cele mai prestigioase evenimente culturale internaționale dedicate manifestărilor artistice din domeniile arte vizuale, arhitectură, muzică, teatru, dans și cinematografie.

Maria Jarda a primit invitația la Bienala de Artă de la Veneția din partea lui Giorgio Grasso, un mare critic de artă italian.

Prin prezența Mariei la Bienala de Artă de la Veneția, România și-a câștigat o poziție respectabilă pe podiumul internațional al artei contemporane.

La cea de-a 58-a ediție a Bienalei de Artă de la Veneția, Maria este prezentă cu 3 lucrări, acestea fiind:

1. Old Town

2. Landscape

3. Basilica San Marco

La inaugurarea „Expoziției de august” de la Galeria Romană au fost prezenți oameni din presă și televiziune, pictori, critici, și buni prieteni ai artiștilor.

Picturile artiștilor vor putea fi admirate la Galeria Romană până la data de 30 august 2019.

Articol realizat de: Alexandra Putanu

FB_IMG_1566026555183.jpg

Categorii Evenimente
%d blogeri au apreciat:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close