Bianca Constantin, Miss Universe România 2009: „Dacă ar fi să particip din nou la Miss Universe, sigur aș câștiga”

received_491999714977267.jpeg

Bianca Elena Constantin (30 de ani), caștigătoarea titlului de Miss Universe 2009 și-a deschis recent o afacere cu brățări. Bianca Elena Constantin a onorat invitația Alexandrei Putanu de a acorda un interviu pentru Revista Babilon. Aceasta ne-a dezvăluit care a fost povestea care a determinat-o să pornească acest business. În perioada Miss Universe Bianca a călătorit mult în toată lumea și a avut posibilitatea de a cunoaște oameni care i-au schimbat viziunea asupra lumii. Într-un moment mai greu din viața ei, s-a îndreptat spre o cutie cu amintiri pe care o păstrase din Bahamas. Acolo a găsit o brățară cu ancoră care i-a amintit de perioada ei de glorie și care a determinat-o să își urmeze visul de a fi antreprenor și de a crea lucruri frumoase, care să aducă zâmbete pe chipul oamenilor. Bianca Elena a început să caute distribuitori de materii prime și ulterior a transformat această pasiune și curiozitate într-un business.

Alexandra Putanu: La vârsta de 20 de ani ai fost numită Miss Universe. Au trecut 10 ani de cand ai fost încoronată Miss Universe Romania 2009. Cât de mult te-a ajutat acest titlu să evoluezi în viață?

Bianca Constantin: Consider că încrederea în sine este calitatea cea mai importantă pentru orice persoană. Iar acest titlu te încurajează să îți atingi obiectivele, creează oportunități de succes și îți oferă experiențe care îți construiesc încrederea în sine. Așa am ajuns să fiu antreprenor și să fac ceea ce îmi place. Mi-am urmat cu încredere visul de a crea un brand de accesorii fashion care să fie apreciat și recunoscut la nivel internațional. În prezent dețin brandul Old Skipper ce produce brățări și alte accesorii lucrate manual din materiale premium precum franghie nautică și piele naturală. Lucrez cu pasiune în fiecare zi și asta este tot ceea ce contează.

Alexandra Putanu: Ce consideri că ai avut tu față de celelalte fete, de ai fost aleasă Miss Universe Romania?

Bianca Constantin: Siguranță, naturalețe și carismă. Este foarte important să ai încredere în tine, să nu încerci să fii ceea ce nu ești și să nu uiți să zâmbești… cu sufletul.

Alexandra Putanu: Dacă ar fi să participi din nou la Miss Universe, crezi că ai caștiga? Ai repeta această experiență?

Bianca Constantin: Sigur că aș câștiga. Aș fi aceeași persoană ambițioasă și entuziasmată ca și acum 10 ani. Aș repeta această experiență pentru că sunt omul de astăzi datorită ei.

received_423668998506444.jpeg

Alexandra Putanu: Care este povestea care te-a adus la acest concurs?

Bianca Constantin: Dorința de a avea o mașină. Fiind studentă în anul întâi de facultate îmi doream ca orice proaspăt student o mașină, mai ales că îmi place foarte mult să conduc. Iar concursul Miss Universe România oferea ca premiu câștigătoarei o mașină. Așa am ajuns să mă înscriu în competiție și ulterior să câștig mașina și titlul Miss Universe România 2009.

Alexandra Putanu: Care este cea mai frumoasă amintire a ta din acea perioadă? Cum a fost să îl cunoști pe Trump?

Bianca Constantin: Cea mai frumoasă amintire din acea perioadă o am alături de Anastasia Soare. Ea mi-a oferit ocazia să traiesc alături de ea în Los Angeles o perioadă, m-a învățat cum să mă port în societate, cum să mă aranjez în fiecare dimineață și mi-a arătat cum este să trăiești printre vedetele de la Hollywood. Ea a fost cea care m-a pregătit pentru concursul internațional Miss Universe și ulterior m-a inspirat să devin antreprenor.Întâlnirea cu Donald Trump m-a fascinat, mai ales că am fost printre puținele „țări” cu care el a vorbit. Spun „țări” și nu fete deoarece noi eram reprezentantele unui popor întreg. El mi-a exprimat dorința lui de a ajunge înRomânia, iar eu i-am propus să organizăm Miss Universe în România. Cunoscându-l pe el și mulți alți oameni importanți din lumea showbizz-ului, mi-am dat seama că toți suntem oameni, suntem egali și fiecare dintre noi este unic. Depinde numai de noi unde vrem să ajungem și ce vrem să facem cu viața noastră.

received_578565342685026.jpeg

Alexandra Putanu: Ce diferențe vezi între participantele de la Miss Universe Romania 2009 și Miss Universe Romania din prezent? Cum a evoluat frumusețea în toți acești ani?

Bianca Constantin: România nu a mai trimis nicio reprezentantă la concursul internațional Miss Universe de 2 ani. Din păcate amploarea pe care o avea această competiție în România nu mai este aceeași și îmi pare rău că nu profităm de orice oportunitate pe care o avem ca să facem cunoscută țara noastră frumoasă peste hotare. Dar urmărind în continuare concursul internațional Miss Universe, îmi dau seama că România păstrează frumusețea feminină autentică mai mult ca alte țări care se axează pe frumusețea artificială. Simplu e mai frumos.

Alexandra Putanu: Ce sfaturi ai pentru tinerele care își doresc să ajungă Miss Universe?

Bianca Constantin: Să fie încrezătoare, ambițioase și nu în ultimul rând să muncească mult pentru visul lor. Fără muncă și ambiție, din păcate, nimic nu este posibil.

Alexandra Putanu: Care sunt principalele trăsături pe care trebuie să le aibă o viitoare Miss Universe?

Bianca Constantin: Să fie frumoasă. Dar a fi o femeie frumoasă înseamnă să fie deșteaptă, politicoasă, pozitivă, răbdătoare, comunicativă și să fie un om bun.

Alexandra Putanu: Recent, am aflat că ți-ai deschis o afacere cu brățări de mană lucrate manual. Cum a pornit ideea acestui business?

Bianca Constantin: În perioada Miss Universe am călătorit mult în toată lumea și am avut posibilitatea de a cunoaște oameni și culturi care mi-au schimbat viziunea asupra lumii. Într-un moment mai greu din viața mea, m-am îndreptat spre o cutie cu amintiri pe care o păstrasem din Bahamas. Acolo am găsit o brățară cu ancoră care mi-a amintit de perioada mea de glorie și m-a determinat să îmi urmez visul de a fi antreprenor și a crea lucruri frumoase care să aducă zâmbete pe chipul oamenilor. Am început să mă documentez, să caut distribuitori de materii prime și ulterior am transformat această pasiune și curiozitate într-un business.

Alexandra Putanu: Câtă muncă se ascunde în spatele acestei afaceri?

Bianca Constantin: De dimineață până târziu în noapte muncesc pentru a dezvolta business-ul. Dacă vrei să ai succes, trebuie să investești mult timp, să faci uneori sacrificii pentru a putea să-ți îndeplinești visul. Știu că trebuie să existe un echilibru în tot ceea ce facem, iar eu sunt în drum spre a găsi acest echilibru.

Alexandra Putanu: Cât de mult te-au ajutat studiile în construirea afacerii pe care o ai în prezent?

Bianca Constantin: Am terminat Facultatea de Drept și masteratul în Dreptul Afacerilor. Însă la liceu am avut profilul matematică-informatică, intensiv engleză. Pot spune că am aprofundat atât profilul real, cât și cel uman. Ambele mă ajută în business deoarece a fi antreprenor implică câte puțin din fiecare.

Alexandra Putanu: Prin ce se diferențiază brățările Old Skipper de celelalte brățări?

Bianca Constantin: Sunt unice și create din pasiune și cu suflet. Am ales să lucrez cu oameni care îmi împărtășesc pasiunea și punem suflet în tot ceea ce facem. Fiecare brățară poartă cu ea o parte din pasiunea pe care o am și cred că acest lucru ne diferențiază și face ca brățările lucrate manual să fie perfecte estetic, rezistente în timp și mai mult decât atât, să aducă noroc celor care le poartă. Sunt accesorii realizate din suflet pentru suflet.

Alexandra Putanu: Cât de mult te susține familia în ceea ce faci în prezent?

Bianca Constantin: Fără familie și oamenii din jur tot ceea ce ai vrea să faci devine mult mai greu. Sunt norocoasă pentru că ei mă susțin în ceea ce fac și mă sprijină atunci când lucrurile nu merg atât de bine. Am ales să implic și o parte a familiei în business și acest lucru m-a ajutat să îi am tot timpul alături.

Alexandra Putanu: În momentul de față, care este cea mai mare aspirație a ta?

Bianca Constantin: Îmi doresc să dezvolt business-ul la nivel global. Am clienți din toată lumea care apreciază produsele Old Skipper și își doresc să le aibă mai aproape, să fie mai accesibile. Lucrez în fiecare zi pentru această aspirație și cred că doar timpul este un impediment în acest moment.

received_427916164515928.jpeg

Articol: Alexandra Putanu

Categorii Presă
%d blogeri au apreciat:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close