Am fost la noul local „Gelateria La Romana dal 1947”

Săptămâna trecută am fost în vizită la „Gelateria La Romana dal 1947”, la noul local recent inaugurat pe Calea Victoriei 103-105 din Capitală și trebuie să recunosc că am rămas profund surprinsă de cât de delicioase pot fi gusturile de gelato ale acestei gelaterii speciale.

Lumea aromelor

„Gelateria La Romana dal 1947” a luat naștere în inima centrului istoric din Rimini (Italia), în anul1947, luându-și numele de la fiica primului proprietar și fondator. Câțiva ani mai târziu, Vito Zucchi, capul familiei, a preluat afacerea și, datorită imaginației sale fervente, bazându-se pe puținele ingrediente disponibile în acea perioadă, a creat o gamă largă de arome de calitate, care în ziua de astăzi se găsesc în toate locațiile Gelateriei La Romana din țară. (gelateriaromana.com/ro/)

Era plăcut să fiu invidiat de toți copiii care, cu 100 de lire în buzunar, stăteau la rând pentru fiordilatte sau pentru crema pe care tatăl meu o pregătea cu conștiinciozitate. Eu îl spionam, chiar și de la distanță, pentru a memora acele mișcări care îl făceau un maestru în ochii mei și care mi-au permis să profesez cea mai frumoasă meserie din lume. Ne amintim oamenii stând la coadă în gelaterie, pe mama ocupată la casă și pe tata pregătind înghețata. Eu și fratele meu îi ajutam la treburile mai mici, dar care ne făceau să ne simțim mari; pentru noi era un joc, căci știam că la sfârșitul zilei primeam ca recompensă un cornet de înghețată. Fascinați de spatulele enorme pline de arome proaspăt pregătite pe care tata le afișa mândru, așteptam cu nerăbdare ca acel șir de oameni să se termine, însă piața Ferrari era mereu plină de oameni, iar înghețata noastră părea indispensabilă. Acum înțelegem că aceste amintiri aparțin nu numai familiei noastre, ci tuturor acelor oameni care, ca odinioară, continuă să aleagă și astăzi La Romana.”(Ivano și Massimiliano Zucchi, gelateriaromana.com/ro/)

„Gelateria La Romana dal 1947” oferă arome tradiționale realizate exclusiv cu produse selectate, care urmează rețetele de odinioară.

Gusturile de gelato degustate

Printre gusturile mele preferate de înghețată pe care le-am degustat se numără sortimentul „MIRTILLO NERO SAMBUCO E LIMONE”, un gelato foarte bun, cu un gust ușor acrișor, ce are în componență afine, soc și lămâie.

De asemenea, un alt gust de gelato care mi-a plăcut enorm este „CREMA DAL 1947”, o înghețată sub formă de cremă de vanilie. Ceea ce m-a impresionat la acest sortiment a fost gustul special de cremă. Înghețata „CREMA DAL 1947” se deosebește foarte greu de o cremă de vanilie propriu-zisă, având un gust foarte dulce și foarte bun.

Cu siguranță, gustul de gelato pe care îl voi mai încerca și data viitoare este „BACIO DI DAMA CON MANDORLE TOSTATE”, un gust extraordinar ce are în componență cremă de alune, migdale prăjite și cacao.

Un alt gust cu totul deosebit este „CREMA DI NOCCIOLA AL CACAO”, un gelato foarte bun care are în componență cremă de alune Piedmont și cacao.

Dacă treci pe lângă Gelateria La Romana dal 1947, trebuie neaparat să încerci gustul de gelato „CROCCANTE DELLA NONNA”, un gust autentic ce are în componență cremă de caramel, migdale și semințe de pin.

Locații

Gelateria La Romana dal 1947 poate fi găsită în trei locații din București, în AFI Cotroceni (Bulevardul General Vasile Milea 4 Parter), pe Calea Victoriei 103-105 și în Băneasa Shopping City (Șoseaua București-Ploiești42D), iar în afara Bucureștiului mai poate fi găsită și în AFI Brașov (Bulevardul 15 Noiembrie 78)

Mulțumim, La Romana dal 1947 – România pentru că de mai bine de 70 de ani ne oferiți asemenea gusturi de gelato! Recomand cu mare încredere Gelateria La Romana dal 1947!

Mulțumesc pentru atenție!

Facebook: Alexandra Putanu

Instagram: @alexandraputanu@blogulalejandrei.ro

YouTube: Alexandra Putanu

TikTok: Alexandra Putanu

Blog: Blogul Alejandrei

Categorii Fără categorie
%d blogeri au apreciat:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close