Beauty | Cum să realizezi un Indigo Winter Party Make Up reușit!

Bine ați revenit pe Blogul Alejandrei!

În articolul de săptămâna aceasta din rubrica de beauty, Andreea Fugaru, un MUA excepțional, ne va vorbi despre secretele unui machiaj de iarnă în nuanțe de indigo reușit.

Care este povestea Andreei?

”Numele meu este Andreea Fugaru, mi-am descoperit această pasiune acum 4 ani, când am decis să urmez cursul de bază la Academia de Beauty Georgiana Codinca. Totul a pornit de la dorința de a învăța să îmi pun în evidență trăsăturile, nu m-aș fi gândit că o sa ajung să fac din pasiunea mea un job. Îmi este greu să mă definesc, însă îmi este ușor să mă identific. De-a lungul căutărilor mele, am abordat mai multe stiluri, însă cel care ma fascinează rămâne totuși cel natural”, a povestit Andreea pentru Blogul Alejandrei.

Andreea Fugaru a acordat pentru Blogul Alejandrei un interviu în care a dezvăluit cum se realizează un Indigo Winter Party Make Up reușit.

Alejandra: De ce trebuie să ținem cont atunci când dorim să realizăm un machiaj de iarnă cu tematică de petrecere?

Andreea Fugaru: Când vine vorba de un machiaj pe care alegem să îl purtăm la o petrecere din  perioada sărbătorilor, ne gândim să punem accentul pe strălucire, așa că am optat pentru un machiaj în nuanțe de albastru, care să se potrivească perfect cu cromatica vestimentației alese și cu personalitatea unei femei îndraznețe. Pe lângă toate acestea, există si trei aspecte importante în funcție de care alegem culorile unui machiaj. Ținem întotdeauna cont de culoarea părului, deoarece acesta este văzut ca o ramă pentru față. De asemenea, părul va influența culoarea rujului, iar acestea trebuie să se completeze reciproc. Al doilea aspect de care ținem cont este culoarea feței, iar ultimul aspect este culoarea ochilor, fiind o constanta esențială  în funcție de care alegem culorile fardurilor.

Alejandra: Care au fost pașii urmați în realizarea acestui tip de machiaj?

Andreea Fugaru: Primul pas în realizarea machiajul a fost demachierea tenului, folosind o apă micelară, urmând apoi să hidratăm pielea cu o cremă potrivită tipului de ten, cremă pe care o aplicăm inclusiv pe decolteu. Pentru a elimina excesul de bază/cremă de față, tapotăm fața cu beauty blenderul și așteptăm aproximativ 5 minute pentru ca baza să fie absorbită bine în piele, fiind foarte importantă pentru menținerea prospețimii machiajului deoarece aceasta creează o peliculă de aderare a următoarelor produse cosmetice pe care le voi aplica. Aleg să aplic fondul de ten folosind o pensula kabuki, revenind cu burețelul ușor umezit înainte pentru a uniformiza și a absorbi surplusul, dar și de a fixa foarte bine produsul. Următorul pas este aplicarea anticearcănului. Îl aplic cu o pensulă sintetica, perii pensulei rețin grăsimea din produs, astfel încât pe față se depune doar pigmentul, ceea ce va da un aspect cât mai natural și neîncărcat. În același timp, cantitatea de produs este astfel mai mică și mult mai concentrată în pigment. Anticearcănul va fi aplicat în zonele ce necesită mai multa camuflare, zone unde există diferențe de culoare, sau acolo unde avem mici imperfecțiuni. Revin mereu cu burețelul folosit la tapotarea fondului de ten peste toate zonele deja lucrate cu ambele produse, amestecând textura acestora, doar prin mișcări de tapotare, creând o bază compactă fără defecte. Deoarece orice produs cremos necesită fixare pentru o rezistență îndelungată, următorul pas este fixarea produselor anterioare folosind o pudră liberă sau compactă. De asemenea, pentru crearea unui look natural și deloc încărcat, se recomandă aplicarea pudrei tot prin mișcări de tapotare, se realizează cu două pensule, o pensulă de mărime mică, destinată zonelor greu accesibile și o pensula mai mare ce va fi folosită pe zonele întinse ale feței.

Alejandra: Cum ai realizat machiajul feței?

Andreea Fugaru: Un alt pas important este sculptarea feței, folosind o pudră de contur și iluminator. Următorul pas este crearea unor sprâncene, având un look aerat, definit, transparent, fără a crea senzația de neuniform si nenatural. Pentru un rezultat mai spectaculos, definesc zona de sub arcadă cu un corector puțin mai deschis și cu o pensulă unghiulară din păr natural, obținând un punct de luminozitate maximă, unde revin cu aplicarea unei pudre perlate, pe care o aplic și deasupra sprâncenei. Primul pas în machiajul ochilor este aplicarea unei baze de machiaj, pentru ca am ales sa lucrez cu nuanțe de albastru, am ales ca bază de machiaj un ruj mat în nuanțe de albastru pentru a intensifica și mai mult nuanța fardurilor ulterior aplicate.  Fardul se aplică prin mișcări de tapotare pe pleoapa mobilă, marcând zona dintre pliul natural al pleoapei și zona rădăcinii genelor. Pentru a marca zona pliului folosesc o culoare ușor mai închisă și o pensulă circulară de dimensiuni mai mici, descarcând pensula în punctul de intensitate maximă. Urmează degradarea treptată a culorii, folosind o pensula din păr de veveriță, obținând acel aspect pierdut. Același procedeu se va efectua și pe zona inferioară a ochiului, marcând și zona de conjunctivă. Continui cu aplicarea pigmenților pe pleoapa mobilă cu o pensulă ușor umezită cu apă termală. Pentru un machiaj mai intens se marchează conjunctiva genelor superioare prin aplicarea unui tuș negru, intrând foarte bine printre gene. Pentru o intensificare a privirii și pentru o definire a machiajului, folosesc gene fir cu fir (smocuri) de diferite forme și dimensiuni. Urmăresc plasarea lor fix la rădăcina genelor naturale folosind un adeziv de gene, urmând să aplic un strat de rimel după ce mă asigur că adezivul s-a uscat complet.

Alejandra: Cum ai realizat machiajul buzelor?

Andreea Fugaru: Încep conturarea buzei superioare cu un creion nude foarte bine ascuțit, urmând exact linia dinspre exterior în ambele părți, fără a depăși conturul. În cazul unor corecții, continui conturul pe buza inferioară care va începe din comisura acesteia și va urma linia până când se va ajunge în centru, repet mișcarea și din colțul opus, urmând să aplic un ruj din aceeași paletă de culori și adăugând volum prin aplicarea unui gloss transparent.

Andreea Fugaru

Facebook: Andreea Fugaru Make Up Artist

Instagram: @andreea_fugaru

Mulțumesc pentru atenție!

Alexandra Putanu (Alejandra)

Facebook: Alexandra Putanu

Instagram: @alexandraputanu@blogulalejandrei.ro

YouTube: Alexandra Putanu

TikTok: Alexandra Putanu

Blog: Blogul Alejandrei

Categorii Beauty
%d blogeri au apreciat:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close