EVENT | League of Legends | Povești de pe Rift: România

League of Legends la Opera din București: Primul documentar despre gameri români, finanțat de Riot Games.

Peste 400 de fani ai jocului League of Legends (LoL) și-au dat întâlnire la Opera Națională din București luni, pe 30 ianuarie pentru a vedea premiera documentarului “Povești de pe Rift: România”, primul film dedicat unei comunități de gaming din România, finanțat chiar de dezvoltatorul LoL – Riot Games.

League of Legends este unul dintre cele mai populare jocuri din România, cu sute de mii de jucători activi, iar documentarul adună mai multe povești ai membrilor comunității – de la jucători casual la jucători profesioniști, cosplayeri, artiști, creatori de conținut, oameni de producție și marketing.

Documentarul de peste 90 de minute a fost de finanțat de dezvoltatorul LoL – Riot Games, iar bugetul a fost de “câteva zeci de mii de euro”, potrivit unor surse.

Documentarul pune în centrul atenției 3 dintre cei mai cunoscuți actori de pe scena de League of Legends din România:

Filmul este completat de streameri și jucători din scena locală, printre care IceManLucky, Ketaminol, Adrii von B, Bogdan Techeș, dar și artiștii Cojo și Bruja.

Primul capitol este dedicat lui Octav „ang” Crețu, care povestește cum era scena de gaming din România acum mai bine de 8 ani și cum s-a ajuns de la sălile obscure de net la un fenomen cultural: echipe profesioniste de Counter Strike, League Of Legends sau DoTA, până la turnee naționale și internaționale și mii de fani. 

Ramona Cordos și Codin Pop de la Creative Monkeys spun povestea din perspectiva creatorilor de conținut pe zona de gaming și modul în care LoL i-a ajutat să-și creeze o comunitate de urmăritori pe YouTube și Twitch și să-și transforme pasiunea în job.

Vedeta documentarului, Odoamne, care și-apovestit cariera și la StartupCafe.ro, descrie provocările pe care le-a întâlnit de-a lungul carierei de jucător profesionist de League of Legends și despre stilul de viață al unui esports pro player.

„Este pentru prima dată când un dezvoltator de jocuri și publisher internațional realizează un film despre câțiva dintre membrii care au avut un impact în comunitatea de League of Legends de-a lungul timpului”, a menționat Andreea Ivănescu, Senior Brand Manager în cadrul Riot Games.

„Filmările au durat mai bine de cinci luni în patru orașe din trei țări diferite:București, Cluj-Napoca, Berlin și Malmo. 

Au fost realizate peste 20 de testimoniale, iar materialul final depășește 90 de minute. Sper să miște publicul prin poveștile de succes ale oamenilor cărora acest joc le-a schimbat viața în mai bine”, spune Toma Nicolau, regizorul filmului documentar.

Premiera filmului de la Opera Națională s-a încheiat cu un sincron între imaginile de pe marele ecran și Orchestra Operei Naționale.

Riot Games nu este la prima producție de acest fel. Dezvoltatorul jocurilor League of Legends și Valorant au realizat un documentar similar despre comunitatea de gameri din Cehia, precum și o miniserie despre jucători de LoL din Coreea de Sud, Norvegia, Taiwan și Statele Unite.

„Povești de pe Rift: România” va putea fi urmărit online, începând cu 2 februarie, pe canalul de YouTube League of Legends Romania. (startupcafe.ro)

League of Legends e unul dintre cele mai populare jocuri video din România. De la lansare încoace s-au strâns sute de mii de jucători pe plan local.

Unii au fost de la bun început, alții au apărut pe parcurs, cert e că s-a format o comunitate foarte mare, comunitate care în timp s-a cristalizat pe tot felul de ramuri.

De la jucători casual la jucători înrăiți, cosplayeri, desenatori, creatori de conținut de tot felul, live, înregistrat, educațional, recreativ, până la jucători semi profesioniști sau profesioniști și mai ales public foarte numeros, enjoyer atât de content de entertainment cât și de content de esports.

Acest film încearcă să scoată în evidență și să celebreze comunitatea românească din jurul League of Legends, joc atât de iubit, cât și poveștile și testimonialele câtorva membri ai acestei comunități, oameni care au contribuit decisiv la formarea ei în toți acești ani. (operanb.ro)

Comunitatea de League of Legends din România a strâns sute de mii de jucători de-a lungul acestor ani, iar filmul celebrează comunitatea locală și poveștile membrilor acesteia, oameni care au contribuit decisiv la formarea ei, de la jucători casual la jucători hardcore, cosplayeri, artiști, creatori de conținut până la jucători semi profesioniști și profesioniști și mai ales public foarte numeros, pasionat de divertisment și esports.

În luna august am lansat pe canalul meu de YouTube o nouă emisiune de tip LIFESTYLE VLOG, în care vă voi prezenta activitățile din zona de beauty, fashion, wellness, health din viața mea.

Totodată, în cadrul emisiunii vă voi lua cu mine la ședințe foto, filmări, evenimente, emisiuni și diferite activități.

Așadar, nu trebuie să ratați LIFESTYLE VLOGs cu Alejandra 🎙, numai pe canalul meu de YouTube!

Realizator: Alexandra Putanu (Alejandra)
Facebook: https://www.facebook.com/putanu.alexandra
Instagram:
@alexandraputanu, https://www.instagram.com/alexandraputanu,
@blogulalejandrei.ro, https://www.instagram.com/blogulalejandrei.ro
YouTube: https://www.youtube.com/c/AlexandraPutanu
TikTok: https://www.tiktok.com/@alexandraputanu
Website: Blogul Alejandrei, https://blogulalejandrei.com/
Contact: alexandraputanu16@gmail.com

Publicitate
Categorii Evenimente, LIFESTYLE VLOG
%d blogeri au apreciat:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close