EVENT | Cum a fost atmosfera la 14thLANE | CONCERT FreeStay | Live Music | A la Carte | Events by NIGHT | 4.02.2023

Sâmbătă seara, pe 4 februarie am descoperit localul 14thLANE, un loc cu totul special, unde am dansat și cântat pe Live Music alături de trupa FreeStay, am degustat o parte din meniul A la Carte și am petrecut pe ringul de dans al localului.

Situat în Sectorul 6 al Bucureștiului, pe Șoseaua Orhideelor 15D, în zona Grozăvești, 14thLANE este unul dintre cele mai exclusiviste localuri unde îți poți petrece weekend-urile alături de prieteni. Este un restaurant în București, unde simți că trăiești, un restaurant unde odată cu lăsarea serii, se transformă într-un paradis culinar, ce îmbină muzica live cu gustul deosebit.

Cum a fost atmosfera?

Atmosfera a fost una deosebită, personalul foarte amabil și atent la detalii, mâncarea și băuturile excepțioanle, iar concertul a fost cireașa de pe tort. 14thLane este, cu siguranță, un loc desprins din poveste! Un loc cald și primitor, ce iubește să vă vadă, mereu, zâmbetele. Este mai mult decât un restaurant, este o adevărată experiență, ce te va face să apreciezi micile momente de bucurie, în compania celor dragi, pe ritmul romantic al muzicii live.

Meniul Dinner A La Carte

14thLANE este un loc al iubitorilor de frumos, făcut din pasiune pentru mâncare, pentru relaxare, pentru fericire. Un loc în care mâncarea este servită la rang de artă, un loc în care gusturile din farfurie sunt îmbinate cu bunul gust al decorului deosebit, ce te va purta pe tărâmuri onirice.

A fost experiență inedită, creată de spiritul jovial al bucătarilor pasionați, ce au gătit cu pasiune și dedicare fiecare preparat în parte, pentru ca noi să avem parte de o seară de neuitat.

Muzica live, specialitățile culinare deosebite, personalul zâmbitor și atmosfera relaxantă transformă 14thLane în locul ideal pentru a te bucura de viață și de micile sale plăceri!

Meniul A la Carte nu este inspirat doar din povestea renumitului tramvai 14. Ci și din vremurile de altădată, din eleganța secolului XIX, din romantismul unui București de altădată, din povești, de mâncăruri tradiționale, demult uitate, ce sunt constant reinterpretate de chefi pasionați și dedicați, hotărâți să te poarte pe tărâmurile gusturilor inedite și desăvârșite. În meniul A la Carte se îmbină gustul autentic tradițional cu o fuziune de arome inedite, într-un plating deosebit care m-a surprins. 14thLane este pur și simplu… magie în farfurie!

Pentru că 14thLane nu este doar un restaurant obișnuit sau un food court inedit unde găsești tot ce-ți dorești, de la cea mai bună mâncare gătită din București la cea mai gustoasă mâncare asiatică din București! Este un loc ce seara se transformă într-un restaurant absolut magic, ce vă oferă delicatese A la Carte – un meniu gândit până la cel mai mic detaliu de ai noștri chefi renumiți! Magia acestui local este redată și de muzica live din fiecare seară, de acordurile de pian sau de chitară, ce te poartă pe tărâmuri de visare.

Aici se gătesc preparate aromate, atent gătite și asezonate, alături de chefi renumiți și iscusiți, ce pregătesc cu multă iubire și pasiune fiecare preparat în parte! Felurile de mâncare sunt constant reinventate, gătite la standarde înalte, din ingrediente de cea mai bună calitate, proaspete, naturale, simple și gustoase! Toate produsele de la 14thLANE sunt realizate cu ingrediente de la producători și distribuitori de top, la 14thLane accentul fiind pus, mereu, pe calitate și pe o atenție deosebită la detalii! Se spune că detaliile fac diferența… dar aici, gustul face diferența! Și gustul bun și autentic își ia inspirația din dragostea pentru tradiție, din pasiunea pentru gătit, pentru legume proaspete, pentru carne de cea mai bună calitate, gătită într-un mod unic și surprinzător!

Meniul A la Carte este dovada clară că tot ceea ce face 14thLANE face din pură pasiune! Aici mâncarea este gătită la rang de artă! Doar la 14thLane!

Ce mâncare am degustat la 14thLANE din meniul DINNER A LA CARTE

Ham Hock Terrine

Așa cum presiunea produce diamante, presarea la rece produce un festin de rang Michelin din ciolanul de porc confiat.

Ave Caesar!

Reconstruiește în fiecare furculiță un clasic deconstruit pentru a înțelege pe papila ta cum un întreg poate fi mai mult decât suma ingredientelor.

Orange & Rosemary Duck Confit

Pulpă de rață dezosată, absolventă a unui curs de perfecționare în suc propriu, citrice și rozmarin, rulată și angajată pe post de “steak” în compania sfeclei murate, a radichio-ului gătit în unt și a unui jus din fructe de pădure și vin roșu.

Sous Vide Rib-Eye & Grill

Un ribeye clasic, făcut ca la carte, cu cartofi Dauphinoise, făcuți tot ca la carte, dar o carte scrisă în franceză, și un jus la care se lucrează atent timp de 36 de ore – e ceva ce trebuie să testezi înainte să crezi.

M-am îndulcit cu un desert franțuzesc

Deserturile franțuzești sunt cele mai fine preparate din lume! Delicioase, pufoase, cu arome incredible și fructate, cu parfum de flori, acestea îți vor aminti de romantismul Parisului, de ale sale cafenele boeme, de mirosul nopților de vară!

La 14thLane am găsit delicii preparate după rețete consacrate franțuzești, din ingrediente alese cu grijă, de cea mai bună calitate, de la unt fin la fructe proaspete. 

Lemon Tart Italian Meringue

Astfel, am avut plăcerea de a savura un Lemon Tart Italian Meringue, un flirt inocent desfășurat între dulcele bezelei italiene și prospețimea cremei de lămâie, proiectat pe fondul romantic și aromatic al unei tarte clasice.

Cum a fost concertul

Spectacolul a avut două părți în care s-a dansat și cântat alături de trupa FreeStay care a creat o atmosferă de vis prin muzica live și prestația deosebită. Melodiile au fost excepționale și pe placul tuturor oamenilor. Concertul s-a încheiat la cererea publicului cu un BIS care i-au adus pe Florin Ristei și trupa sa înapoi pe scenă. S-au cântat atât piese celebre din repertoriul lor precum ”O altfel de magie”, ”Trebuia să fii tu”, ”Las-o să zboare”, dar și piese reinterpretate ale altor artiști români și internaționali.

Povestea 14th LANE

Acest loc food court se transformă într-un restaurant plin de viață, odată cu lăsarea serii, devenind un cameleon elegant, unde delicatese A la Carte, gătite de bucătari pasionați, sunt servite pe acorduri de muzică magică. Oamenii care aleg să își petreacă serile de vineri și sâmbătă seara în acest loc cu totul magic vor avea ocazia de a se răsfăța cu DINNER A LA CARTE, un meniu cu totul special care ofera mâncare deosebită, alături de muzica live de excepție.

„Ești gata să întâlnești cel mai mare food court din București? 14th Lane este locul în care poți savura specialități din toate colțurile lumii ce te vor face să te îndrăgostești de preparate ca-n povești! Aici găsești 5 prieteni de nădejde care îți vor da energie pentru toată ziua! Ai ghicit! Cei 5 prieteni sunt cele 5 bucătării internaționale ce te vor surprinde cu preparate inedite: de la mult iubita pizza napoletană la mâncarea asiatică spicy, perfectă pentru cei îndrăzneți. Dar la 14th Lane, nu doar mâncarea este cea care îți va da energie! Întregul spațiu, cu un design unic, industrial și minimalist, îți va da o stare de bine, fiind un loc luminos și aerisit, perfect pentru o întâlnire cu prietenii sau o masă gustoasă alături de colegii de birou„. (https://14thlane.ro)

ARHITECTURA 14thLANE

Cu o poveste inedită, 14th Lane se lasă descoperit, cu fiecare pas, cu fiecare privire, cu fiecare surâs. Ai aflat povestea 14thLane?

Inspirat de la primul tramvai electric din Micul Paris, povestea restaurantului nostru își are originile de acum un secol, pe când tramvaiul 14, denumit astfel deoarece mai erau 13 linii de tramvai în București, dar erau trase de cai, își avea capătul aici, lângă fosta Uzină Electrică de altădată.

Așadar, arhitectura întregului local este inspirată de aerul industrial al Bucureștiului de altădată, de renumitul tramvai 14, ce își avea capătul de stație aici și își ducea, zi de zi, pasagerii până în stația Obor.

Biroul de arhitectură Yellow Office a vrut, cu certitudine, să se asigure că 14thLane va deveni capăt de stație pentru cei ce sunt în zona Regie, unul dintre cele mai vibrante cartiere din București! Așadar, arhitecții Vladimir Mîndru și Ana Irina Lupu au conceput un design industrial, pentru a te purta într-o călătorie delicioasă cu tramvaiul 14! Șinele de tramvai, incluse în pardoseală, nu doar că oferă un aer eclectic și inedit localului, dar te poartă de la food station la food station, de la burger bar la asian fusion, pentru o călătorie deosebită în căutarea gustului desăvârșit! Un spațiu imens, aerisit, luminos, cu accente puternice de culoare și detalii industriale, transformă prânzul într-o adevărată călătorie culinară!

Premii câștigate:

National – Romanian Building Awards – Board Honorable mention for Interior Design – 14th LANE

A fost o seară magică plină de muzică bună și însoțită de un ospăț de rang mare! Cu siguranță voi mai reveni la acest local superb!

Contact

Soseaua Orhideelor 15d, Bucharest

0727 677 777 (Events)
0737 776 777 (Office)

office@14th-lane.com

Instagram: @14thlane

Facebook: 14thLane

Website: https://14thlane.ro/

Publicitate
Categorii Evenimente, LIFESTYLE VLOG
%d blogeri au apreciat:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close